Premi Web 2010 - Categoria Medi Ambienr

Biel Perelló - Fotobloc de natura

« Anterior | Inici | Següent »
Llagost d'albufera

Llagost d'albufera

El més probable és que el llagost d'albufera (Acrida ungarica mediterranea) ens passi totalment desapercebut, llevat que el veiem moure's. Té una forma singular, tal volta divertida i tot, és el llagost (orthoptera) amb la forma més curiosa dels que podem observar a les Illes. Confiat amb el seu camuflatge no acostuma a volar. Pot presentar una coloració que varia entre el verd, el gris i el marró clar i el seu tamany pot variar entre el 2 i els 8 cm, les femelles són quasi el doble de grans que els mascles. Viu principalment entre la vegetació de zones humides i sistemes dunars, és present a l'Europa Central i Meridional, incloses les illes mediterrànies...

Aquest insecte és un clar exemple d'una de les estratègies del mimetisme críptic dins la natura. La cripsi és una "tècnica" que intenta fer passar desapercebut, en el seu medi, a tot un organisme (camuflatge) o a una part vital del seu cos (deslocalització). En general, els mecanismes de cripsi són emprats com a camuflatge i defensa, però també poden ésser usats pel predador per a passar desapercebut i poder atacar la víctima sense ésser vist.

La natura mai deixa de sorprendre'ns, i el món dels insectes, ja sigui per la seva diversitat o per les seves estratègies de cap a la supervivència és apassionant a tots els nivells.

Per a mes informació:

Comentaris

Re: Llagost d'albufera

Miquel Sánchez

Miquel Sánchez | 01/06/2011, 17:15

Fantàstic com sempre

Llagost?

Joan M.

Joan M. | 01/06/2011, 18:54

Com va Biel ! No el coneixia a aquest llagost, no s'assembla gens a ells. M'agrada molt la foto i que ens descobreixis la natura que tenim més pròxima, es un plaer. Records i salut.

Re: Llagost d'albufera

Garci

Garci | 01/06/2011, 20:00

Brutal!

Re: Llagost d'albufera

biel

biel | 01/06/2011, 20:42

Una foto molt original i una informacio bonissima, per variar.
No en tenia ni idea de l'existencia d'aquest llagost. Es mal de veure, n'hi ha a totes les zones humides, es abundant?

Llagost d'albufera

Joan Ramon

Joan Ramon | 02/06/2011, 08:21

Com sempre Biel, un plaer veure les teves fotografies, salut!!

Re: Llagost d'albufera

Pepe

Pepe | 03/06/2011, 16:08

A aquesta campanya hem vist molt de camuflatge humà, però ara ja ningú pot passar desapercebut.

Llagost de l'Albufera

jrv

jrv | 04/06/2011, 07:44

Gracies, Biel, un descans la texa fixa del llagost dins tanta paranoia política.
Certament la natura no ens deixa de sorprendre, la seva lògica sempre està per damunt el comportament humà. I mai acabem d'aprendre suficientment d'ella, malgrat les lliçons son de franc.

Afegeix un comentari
Amb suport per a Gravatars