Premi Web 2010 - Categoria Medi Ambienr

Biel Perelló - Fotobloc de natura

« Anterior | Inici | Següent »
L'artefacte d'Albercutx

L'artefacte d'Albercutx

Arrel d'una notícia al Diari Balears (24 de març 2008), on s'exposa que el departament insular de Medi Ambient del Consell de Mallorca ha seleccionat la torre Major d'Alcúdia i la talaia d'Albercutx de Pollença per a incloure-les en un programa europeu de recuperació i revaloració del sistema de fortificacions costaneres de diferents països de la Mediterrània, no he pogut deixar d'incidir en un tema que fa temps que roda i afecta a la nostra singular torre de guaita...

A la Talaia d'Albercutx (Pollença), a la part Nord de la torre, hi ha una enorme i inútil marquesina/cartell amb teulada de fusta (igual o similar a les que anuncien les ecovies) i que fa ja mes d'un any que es troba a l'espera de col.locar-hi algun tipus d'informació (desconec quina). Aquest artefacte es troba inoportunament mal ubicat, tan proper a la torre degrada la línia de la serralada on s'ubica la Talaia i és un element molest a tots els efectes, suposa un atemptat paisatgístic de primer ordre !.

Molts companys fotògrafs i varis turistes que m'he trobat a les freqüents visites que faig a aquest lloc m'han increpat al respecte d'aquesta animalada a la que no hi veuen tampoc cap sentit. Fins i tot, l'equip de rodatge del documental Guardians de Mallorca no va poder filmar la torre així com volia per mor de l'artefacte en qüestió.... Com si no fos suficient la contaminació paisatgística que patim a altres racons de Pollença !.

No deixeu de veure les imatges adjuntes per a fer-vos una millor idea de la situació, i pensau el que guanyarien aquestes sense l'artefacte !.

Tenc constància que al manco el representant d'EU-EV a l'Ajuntament de Pollença, al juliol de 2007, va demanar per escrit a l'equip de govern la retirada de l'artefacte, faltaria saber si va rebre cap resposta; el tema es va recollir al bloc Urxella i també s'en va fer ressò el Fil directe del Punt Informatiu de Pollença i també alguns e-mails arribaren a varis responsables municipals i en té coneixement el Batlle de Pollença... però res s'ha fet fins ara.

Cal que, directe i immediatament, es retiri l'artefacte del lloc on es troba, i si es veu justificat exposar algun tipus d'informació útil i seriosa (fa mes d'un any que el cartell és buit) i com a alternativa menys impactant, es podria ubicar l'artefacte a un raconet a la vora de les velles instal.lacions militars, just on acaba el camí asfaltat, zona ja prou degradada.

Hom pensa que l'eficiència de qualsevol equip gestor es tradueix en la subsanació dels petits problemes dels ciutadans, en esmenar les errades reconegudes i en atendre les peticions formulades per la via oficial... i la que hem tractat, és una reivindicació que té mes d'un any de durada. I hores d'ara, no deixa de sobtar aquesta situació als nombrosos visitants d'aquest lloc tan emblemàtic del nostre municipi.

La imatge que introdueix el post així com les adjuntes estan fetes el 28 de març de 2008.

Comentaris

No fan ni cas

Pepe

Pepe | 01/04/2008, 09:58

Bon dia Biel, primer enhorabona per la foto que demostrat l'impacte de l'artefacte.No només vaig fer la petició al ple de juliol, si no que he tret el tema a altres dos plens, inclòs el darrer del 27 de març. No es van dignar a contestar-me. Aquest és l'equip de govern que tenim amb una passivitat i una manca de respecte democràtic realment vergonyosa.

Cada pal que aguanti sa vela

Tomeu

Tomeu | 01/04/2008, 14:53

Molt bona la foto. Es veu que el que importava al PP era col·locar i pagar els artefactes, no fer-los servir per qualque cosa útil. Ja comença a ser hora que la Conselleria de Medi Ambient decideixi que fa amb aquests plafons o els faci llevar. No crec que aquest cas depengui de l'Ajuntament, que l'únic que pot fer és instar a la Conselleria a actuar.

Questió d'esforços...

Biel

Biel | 01/04/2008, 18:48

Pens que el que ja s'ha escrit sobre el tema i els esforços fets demanant la retirada de l'artefacte superen amb escreix el que costaria enviar la brigada municipal a retirar-lo demà mateix. I si és la Conselleria el que l'ha de retirar (no ho sabia) l'Ajuntament ha tengut mes d'un any per a instar-la a solucionar aquesta pardalada. L'impacte del radio-far, el de les edificacions militars abandonades i el del mateixos vehicles i persones que pugen a la Talaia és força mes important que el de l'artefacte... però això són altres cinc-centes !!.

Història d'un despropòsit

Pepe

Pepe | 01/04/2008, 19:17

Pens que el tema és responsabilitat de l'Ajuntament, de totes maneres com diu Biel, a un any han tengut temps de fer de tot... I no poden dir que no sabien res:

He mirat les actes dels plens,primer vaig fer un prec l'11 de juny i el 24 de juliol davant la manca de respostes vaig tornar a demanar. El senyor Batle Joan Cerdà va dir " es llevarà"...
Al ple del 25 d'octubre vaig tornar a demanar.
La resposta que em varen donar ja al ple de novembre va ser que no s'havia fet cap actuació, però que es tenia en compte?
Finalment al darrer ple de març vaig tornar a demanar i per llei m'han de respondre al ple d'abril. Quina serà la resposta?

Re: L'artefacte d'Albercutx

Garci

Garci | 04/04/2008, 09:02

Ara que el faran "museu" aquest lloc, crec que ho llevaran. Ha de passar alguna cosa més que unes simples queixes perquè t'escoltin a aquest ajuntament.

Re: L'artefacte d'Albercutx

massay

massay | 06/04/2008, 22:07

molt bones les teves fotos.
el darrer cop que vaig pujar-hi,també me viag demanar(i encara ho faig)-a dins quin cap?fotre aquest "mamotreto" allà?
no li veig el sentit ni la funcionalitat.

El trasto.

pep torro

pep torro | 10/04/2008, 15:02

Home, un sempre si pot resguardar si plou. :)

El mal-te-toc-pesta d'Albercuix

Xesca Ensenyat

Xesca Ensenyat | 26/04/2008, 16:12

Fa plorera. I estan ben decidits a carregar-se Formentor. Hi haurà qui ho atur? Podrem detenir tota aquesta capolamenta? No hi ha enlloc civilitzat del món, per turístic que sigui (anau a Itàlia) que permeti la destrucció d'allò que li ha donat nom i fama. Però no manam gens ni mica dins canostra. Les mateixes lleis que capolen els nostres drets civils, capolen el nostre patrimoni natural. Els mateixos que volen esborrar la nostra llengua i la nostra memòria històrica de la faç de la terra, decideixen què s'ha de trinxar o què no s'ha de trinxar.
I a Pollença, qui cobra per consentir aquests exabruptes? O qui el pressiona o l'amenaça?

Bona notícia

Pepe

Pepe | 22/05/2009, 18:35

Joan Ramon ens ha comunicat la bona nova; ha desaparegut l'artefacte.

M'imagin que hi haurà estat l'Ajuntament, el vam demanar al darrer ple (per enèsima vegada) sigui com sigui ja era hora de llevar aquest inútil tauler tan proper a la torre i que suposava un atemptat paisatgístic.

Re: L'artefacte d'Albercutx

Pepe

Pepe | 22/05/2009, 18:37

Ara mateix m'he adonat que el darrer comentari abans del meu era de na Xesca. Hi haurà estat ella qui ha l'ha llevat.

Quasi dos anys !!

Biel

Biel | 22/05/2009, 19:06

Que estic de content !!. He rebut ja uns quants SMSs amb la notícia i ara veig que la primera petició per a la seva retirada es va fer (Pepe Garcia) al juliol de 2007... això és diu diligència per a resoldre un insignificant problema. Si de veres ha estat l'Ajuntament don les gràcies al personal que ho ha fet possible, i si, dedicar aquesta acció a la memòria de Xesca Ensenyat és el mínim que podem fer des d'aquest fotobloc... que faran oficialment a la Sala ja són altres cinc-centes. Salut i paisatges nets d'artefactes !!.

Afegeix un comentari

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

Amb suport per a Gravatars