Premi Web 2010 - Categoria Medi Ambienr

Biel Perelló - Fotobloc de natura

« Anterior | Inici | Següent »
MA-2220... Estan bojos ?

MA-2220... Estan bojos ?

Ahir vaig quedar embadalit al veure al diari Última Hora la notícia referida a la presentació d'un projecte per part de la Demarcació de Costes als ajuntaments d'Alcúdia i Pollença que suposaria el desmantellament d'una part de la carretera MA-2220 que uneix Alcúdia amb el Port de Pollença seguint la línia de costa. A mes, es parlava d'un gran passeig marítim "com a compensació" de la pèrdua de sòl rústic pel traçat d'una nova carretera; es parlava de tornar a connectar l'Albufereta amb la platja i recuperar l'entorn de l'espai natural (?!)... Estan bojos ? Voleu dir que van en serio ?.

Pens que en cap cas es pot assumir aquest elevadíssim cost ambiental, ni desmantellant una part de la MA-2220 ni fent una ampliació o un nou traçat alternatiu de la carretera MA-2201 que corre entre la rotonda de Ca na Siona i la del Gall a Pollença. En vistes a un hipotètic desmantellament em preocupen les alternatives dels actuals accessos a llocs com les urbanitzacions de Sa Marina (Alcúdia), Club del Sol i Can Cullerassa (Pollença)... s'haurien de mantenir no ?. O tal volta se'n projectarien de nous afectant a l'Albufereta o a mes sòl rústic ?. Vist això seria inevitable la creació de vials de servei, nous accessos i enllaços... i ja me direu quina seria la fórmula per a re-dirigir, cap a hipotètiques alternatives viaries mes cap a l'interior, tot el trànsit litoral (és molt a l'estiu i primavera, no tant a l'hivern i tardor) que ara anirà cap el nou cinturó del Port de Pollença... no ho puc assimilar malgrat m'esforci !.

Per a la recuperació de la platja i del poc que queda de les dunes litorals (difícil però no impossible) es poden dur a terme diverses actuacions molt mes blanes que les proposades i infinitament mes econòmiques: no retirar en cap cas les fulles de posidònia (mesura que sol ésser incompatible amb el turisme), mantenir sistemes de captació d'arena actius especialment durant l'hivern (dins la línia que s'està fenc actualment al litoral de la reserva natural), repoblacions posteriors amb plantes fixadores d'arena, reduir l'impacte de persones i activitats humanes sobre la platja, etc... amb tot també cal plantejar-se l'efecte (ja històric) que fan a la badia els espigons artificials (del Port Esportiu, de la sortida de La Gola, els de la platja artificial) en relació a la dinàmica de corrents marins litorals que són els que permeten l'acumulació d'arena a la costa... però amb el temps es pot anar avançant, especialment a la zona mes pròxima a la reserva que és on s'acumula ara mes arena. Cal recordar que la platja del Moll ja va ésser objecte de regeneració (amb una arena que no es fixa, quan fa vent acaba a la carretera i dins les cases)... aquesta és però una altra història.

El GOB ja s'ha pronunciat en contra d'aquest projecte mitjançant una nota informativa emesa avui. I pel que fa als grups polítics presents als consistoris de Pollença i Alcúdia només he pogut localitzar l'opinió d'EU-EV al seu bloc.

La milionada d'euros que suposarien unes obres d'aquesta envergadura (entre expropiacions de terres, construcció de la nova carretera i "recuperacio" del sistema dunar i la platja) s'hauria de dedicar a gestionar de manera adequada i amb criteris de conservació ambiental (i no d'enginyeria dura) espais com la Gola o la mateixa Reserva Natural de l'Albufereta

Esperem veure els detalls d'aquest projecte embrionari, però també que quedi en això, que no es faci realitat !.

Comentaris

Re: MA-2220... Estan bojos ?

Pepe

Pepe | 09/05/2008, 16:43

Coincidim punt per punt, esper que no s'arribi a fer. El PSOE és el gran defensor d'aquest projecte. Avui el regidor de medi ambient ha defensat aquest projecte encara que al final de nostra conversa ja no estava tan segur.

Re: MA-2220... Estan bojos ?

Aina

Aina | 09/05/2008, 16:51

Motl assenyat, Biel, a més de ser una opinió sorgida des del coneixement del territori, i no des d'un despatx...
Crec que a Costes li preocupen els turistes, i la possibilitat que els clients del Sun Club i Can Cullerassa puguin anar a la platja sense travessar una carretera que en l'estiu és molt perillosa... no crec que els hi preocupi s'Albufereta ni les dunes.
La foto, fantàstica, com sempre!

Re: MA-2220... Estan bojos ?

Biel S

Biel S | 09/05/2008, 16:59

Biel, apart de coincidir en tot, enhorabona per la feinada que fas i has fet pel medi.
Tornant al tema, la proposta es tan surrealista que em costa de creure. Pero vaja, ja n'hem vistes de molt pitjors... haurem de fer un seguiment!

Si Aina, és així !!

Jordi

Jordi | 09/05/2008, 17:07

Es vol fer un passeig a vorera de mar, especialment pels clients del Club Pollentia i dels apartament de Can Cullerassa 1 que no hagin de travessar una carretera perillosa per anar a fer surf o prendre el sol en una platja que desapareix...

Amb aquestes instal·lacions turístiques a primera línia i les urbanitzacions properes, que ningú parla d'eliminar, faran segur uns accessos molt impactants i gens decreixementistes, tot el contrari, més trànsit (més kilòmetres) i més asfalt a la reserva natural i al sol rústic. Una altra cosa seria que es volgués eliminar el Club Pollentia... perquè no es proposa això? :-))

El medi ambient d'UM

Damià

Damià | 09/05/2008, 20:06

Siguem clars, la visió que tenen del medi ambient des del PP i des d'UM no és tan diferent i sino esperem a veure que pretenen aquests 4 anys.

Vaja proposta¡

Joan Ramon

Joan Ramon | 10/05/2008, 14:35

Veuré que un representant polític fa una proposta com aquesta, deixà ben a les clares que la seva sensibilitat pel medi ambient és nula.
Molt bo l'article Biel, m'ha agradat molt.

Salut

Re: MA-2220... Estan bojos ?

fralokus

fralokus | 10/05/2008, 21:42

La parte contratante de la primera parte ...

enteneu supòs?

Re: MA-2220... Estan bojos ?

Garci

Garci | 11/05/2008, 12:50

L'article ho diu tot. Estan bojos? ...sí!

Endavant amb la tasca Biel. Avui vas destacat en el rànking de més actius a Balearweb. I això és per la bona feina que fas amb el bloc.

Salut.

Re: MA-2220... Estan bojos ?

Tonina

Tonina | 12/05/2008, 06:32

És preocupant la visió de costes d'aquest espai. No crec que sigui tant una preocupació de la zona humida com tenir alguns turistes del Club del Sol i Can Cullerassa envoltats d'una zona més tranquil·la. I el canvi del "futur" vial per darrera s'Albufereta a canvi de molts pocs km. de desmantellar un tros de carretera, no compensen en absolut.

Esper que els de Costes vegin la teva foto. Com sempre, impressionant.

pintat de verd...

Carolina

Carolina | 12/05/2008, 07:18

és increible com la demarcació de Costes pinta de verd un projecte clarament desenvolupista.

Treure asfalt

Macià

Macià | 12/05/2008, 07:31

Hola Biel,
Discrep de que treure asfalt sigui una mala idea. Treure asfalt i trànsit és la millor ajuda que se m'ocorr per a un sistema dunar. En canvi, estic totalment d'acord en la teva oposició a la creació o ampliació dels accessos per dins l'Albufereta. Si una cosa pretén la implicació de l'altra, em sum a l'oposició.
Salut!

Globus sonda

Joana Mª

Joana Mª | 12/05/2008, 08:55

No pensau que tot plegat és un "globus sonda" per a veure com responen els diferents sectors ?. Aquest projecte, es miri com es miri, és una autèntica aberració !!.

Re: MA-2220... Estan bojos ?

Pepe

Pepe | 13/05/2008, 22:14

Si que em dona la impressió de que és un globus sonda, de moment no he sentit ni la opinió del PSM ni del PP-UMP a Pollença. Igual l'hem de donar la volta al globus sonda i demanar l'esbucament del Club Pollentia :-)

A Macià li diria que no llevarien tot l'asfalt a la costa ja que deixarien una via de serveis a primera línia. I ja no parlam de la nova carretera que farien per sòl rústic i les d'accés al ja construït a la zona.

Na Blanca, el canal de Bóquer i el tamarel de les peixateres (necessit imatges)

Xesca Ensenyat

Xesca Ensenyat | 14/05/2008, 12:17

Necessit bones fotografies de na Blanca per il·lustrar els meus escrit a L'HIDROAVIÓ APAGAFOCS, de qualsevol època. I també, del canal de Bóquer vist de la possessió de Síller o de per devers el Vilà: del lloc on més sembli una canonada...
Biel, moltes gràcies pel teu bloc. La teva sensibilitat em tranquil·litza.
També m'agradaria molt, però no gos ni demanar-ho, poder tenir fotografies del tamarel de les peixateres. Jo el vaig veure 'missing' i vaig quedar morta. Indagant a qui podia haver fet nosa, em varen dir que era una víctima del temporal de 2001. Tot plegat, me'n queda un pòsit de tristesa insuperable.
Avui he penjat UNA ALTRA VIDA, 22
L'únic que em dóna una mica de coratge és veure que cada dia hi ha un promig d'unes 250 visites, i només fa 8 mesos (ahir els va fer) que l'hidro està enlaire. Si no hagués esborrat una animalada de coses que hi vaig penjar amb finalitats únicament informatives, ja serien 100.000 visites i no exager. Almenys, tenim companyia.
Una abraçada i moltes gràcies.
x

Imatges

Biel

Biel | 14/05/2008, 17:31

Hola Xesca, ho sent molt, però no tenc aquestes imatges tan concretes que demanes, i no t'ho creuràs, però no he tengut l'oportunitat d'estar mai a la possessió de Síller. Salutacions.

Marededéusenyor, Biel!

Xesca Ensenyat

Xesca Ensenyat | 16/05/2008, 16:17

En voler et duré a Síller. Jo hi pos les estovalles i el pícnic. Tu, la càmera.
x

Estan bojos?

Maurici Espinar

Maurici Espinar | 16/05/2008, 17:50

Proposo que també es desmantellin tots els molls del Port de Pollença i es recuperi l'antiga línia de costa des d'Albercuix fins Alcùdia, que s'esbuquin tots els hotels i apartaments a menys de 100 metres de la mar i es retiri tota l'arena de la platja artificial.... posats a dir dois....
Es que els polítics no tenen res més a fer que bejanades com aquestes de la carretera Moll-Alcúdia? i, quanta natura es carregarien fent un altra vial voltant l'albufereta? Sí, estan bojos.

Si voleu consultar el projecte fantasma...

Joan

Joan | 30/05/2008, 09:53

Un interessant article al bloc URXELLA on també hi podeu consultar el "projecte" d'aquesta animalana, seguiu el següent link:

http://alternativa.balearweb.net/post/51658

Afegeix un comentari

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

Amb suport per a Gravatars