Premi Web 2010 - Categoria Medi Ambienr

Biel Perellˇ - Fotobloc de natura

« Anterior | Inici | SegŘent »
Bolets de primavera

Bolets de primavera

Les excepcionals precipitacions del passat mes de maig, combinades amb unes temperatures suaus, han suposat una "segona tardor" que ha estat especialment determinant per la fructificaciˇ de bolets fora de temps. Aquestes condicions climatol˛giques, similars a les dels mesos de setembre i octubre, han fet possible l'apariciˇ, a diferents llocs de l'Illa, de gÝrgoles de poll, gÝrgoles de card, farineres, xampinyons, blaves o cogomes, pixacans,... i fins i tot picornells !

Les gÝrgoles de poll (Agrocybe aegerita) que acompanyen aquestes lletres sˇn de s'Albufera de Mallorca, un dels llocs on s'ha pogut constatar aquesta singular situaciˇ climatol˛gica.

Per a mes informaciˇ vos recoman:

Comentaris

Bolets de primavera

Joan Vicenš

Joan Vicenš | 04/06/2008, 11:24

Que be que ho tenim enguany, no tant per la troballa de bolets comestibles, sinˇ per aquestes fotos tan guapes i agra´des que podem fer. No hi dubte que si els naturalistes del XIX i XX varen poder fruir i complementar la gran descoberta Darwiniana, nosaltres la podem fotografiar i compartir amb detall. Salut i a seguir fruint d'una primavera excepcional.

Bolets

pep torro

pep torro | 05/06/2008, 09:29

No mes veure aquests bolets, em som recordat de'n Climent, la seva Hassel, 120 macro planar, i ell estirat per terra.

Ara estava cercant pelĚlicula b/n per fer d'aquests macros amb un 55mm MicroNikkor.
La technical pan ja no es fa. Per˛ rollei en fa una amb caracterÝstiques iguals. L'haurÚ de provar.

Anal˛gic !

Biel

Biel | 05/06/2008, 15:52

Hola Pep, jo tambÚ l'he recordat molt a n'en Climent... trescant per s'Albufera amb les seves meravelles anal˛giques. Ara sembla que "anal˛gic" Ús un insult, per˛ encara hi ha tonalitats d'algunes pel.licules que l'era digital no ha superat... i no parlem del tacte d'alguns cossos de cÓmeres... veig que tu no has venut res, m'agrada !!. Per˛ trobar alguna d'aquestes pel.licules deu Ússer ja una odissea !!.

esclatassangs

Joan Meneta

Joan Meneta | 10/06/2008, 16:41

Avui ha arribat a les meves mans ( qui diu a les meves mans, diu a l'objectiu de la meva cÓmera ), un plat d'escatassangs ( de la zona de Pollenša ). Som a la segona setmana de juny !!!. ╔s veritat; una primavera curiosa amb ganes.

Esclata-sangs al juny !

Biel

Biel | 10/06/2008, 18:30

GrÓcies Joan per passar-me les imatges d'aquesta singular troballa d'avui (10 de juny !). Podeu veure aquests esclata-sangs seguint el segŘent enllaš:

Imatges d'esclata-sangs al Juny

Afegeix un comentari
Amb suport per a Gravatars