Premi Web 2010 - Categoria Medi Ambienr

Biel Perelló - Fotobloc de natura

« Anterior | Inici | Següent »
Bolets de primavera

Bolets de primavera

Les excepcionals precipitacions del passat mes de maig, combinades amb unes temperatures suaus, han suposat una "segona tardor" que ha estat especialment determinant per la fructificació de bolets fora de temps. Aquestes condicions climatològiques, similars a les dels mesos de setembre i octubre, han fet possible l'aparició, a diferents llocs de l'Illa, de gírgoles de poll, gírgoles de card, farineres, xampinyons, blaves o cogomes, pixacans,... i fins i tot picornells !

Les gírgoles de poll (Agrocybe aegerita) que acompanyen aquestes lletres són de s'Albufera de Mallorca, un dels llocs on s'ha pogut constatar aquesta singular situació climatològica.

Per a mes informació vos recoman:

Comentaris

Bolets de primavera

Joan Vicenç

Joan Vicenç | 04/06/2008, 11:24

Que be que ho tenim enguany, no tant per la troballa de bolets comestibles, sinó per aquestes fotos tan guapes i agraïdes que podem fer. No hi dubte que si els naturalistes del XIX i XX varen poder fruir i complementar la gran descoberta Darwiniana, nosaltres la podem fotografiar i compartir amb detall. Salut i a seguir fruint d'una primavera excepcional.

Bolets

pep torro

pep torro | 05/06/2008, 09:29

No mes veure aquests bolets, em som recordat de'n Climent, la seva Hassel, 120 macro planar, i ell estirat per terra.

Ara estava cercant pel·licula b/n per fer d'aquests macros amb un 55mm MicroNikkor.
La technical pan ja no es fa. Però rollei en fa una amb característiques iguals. L'hauré de provar.

Analògic !

Biel

Biel | 05/06/2008, 15:52

Hola Pep, jo també l'he recordat molt a n'en Climent... trescant per s'Albufera amb les seves meravelles analògiques. Ara sembla que "analògic" és un insult, però encara hi ha tonalitats d'algunes pel.licules que l'era digital no ha superat... i no parlem del tacte d'alguns cossos de càmeres... veig que tu no has venut res, m'agrada !!. Però trobar alguna d'aquestes pel.licules deu ésser ja una odissea !!.

esclatassangs

Joan Meneta

Joan Meneta | 10/06/2008, 16:41

Avui ha arribat a les meves mans ( qui diu a les meves mans, diu a l'objectiu de la meva càmera ), un plat d'escatassangs ( de la zona de Pollença ). Som a la segona setmana de juny !!!. És veritat; una primavera curiosa amb ganes.

Esclata-sangs al juny !

Biel

Biel | 10/06/2008, 18:30

Gràcies Joan per passar-me les imatges d'aquesta singular troballa d'avui (10 de juny !). Podeu veure aquests esclata-sangs seguint el següent enllaç:

Imatges d'esclata-sangs al Juny

Afegeix un comentari
Amb suport per a Gravatars