Premi Web 2010 - Categoria Medi Ambienr

Biel Perelló - Fotobloc de natura

« Anterior | Inici | Següent »
Quants anfosos menys avui?

Quants anfosos menys avui?

A les 8:30 d'avui els participants al 52è campionat de pesca (caça) submarina han sortit del mollet de l'Aeròdrom Militar de Pollença per a iniciar el que seran dues jornades de caça submarina a la costa de la Península de Formentor de les que caldrà fer balanç... Voldríem que els deus de la mar s'hi giressin també en contra, però es veu que descansen el cap de setmana.

Aquestes lletres són per a compartir amb vosaltres un article d'opinió signat per la Junta Directiva del GOB Mallorca que analitza amb bon fonaments la convocatòria d'aquest i altres campionats de caça submarina.

A l'article anterior es feia referència a la celebració del dia Mundial de la Mar i els Oceans, l'organització d'aquest campionat és un anacronisme respecte a les directrius i línies d'acció que diferents organismes i entitats estableixen a nivell mundial, tots sabem que la mar té altres problemes, la majoria d'ells mes greus que la caça submarina,... però la celebració de campionats de caça submarina (com també ho seria la d'un de caça terrestre) és avui pixar fora del test.

Vist el programa detallat del campionat d'enguany ens venen al cap, al marge de les ambientals, unes consideracions:

- Que el campionat de caça submarina sigui una de les poques (no en record ara altra) ocasions que permeten la utilització pública de la Base de Pollença.

- Que s'ofereixi als participants un sopar de cloenda a unes instal.lacions militars (que es financen amb els doblers de tots els contribuents)... amb també els dubtes de saber qui seran els cambrers i qui rentarà els plats.

L'anfós que il.lustra aquest article a partir d'un original en diapositiva, no és pollencí, és del Parc Nacional de Cabrera, un peix de considerable mida i pes (uns 30 Kg.) que ja és pràcticament impossible observar a les Illes fora d'aigües protegides. El comportament d'aquest i altres peixos als llocs protegits no és esquiu, es fàcil fotografiar-los i observar-los dins el seu hàbitat. Proposam a tots els pescadors submarins canviar el fusell per la càmera !

Comentaris

Quin cap de setmana !

Miquel A.

Miquel A. | 14/06/2008, 16:50

Vaja amb els pollencins !. Entre el campeonat de pesca submarina i la tirada a les guatleres vos heu lluit !.

Salut

Joan Ramon

Joan Ramon | 14/06/2008, 16:59

Desgraciadament si ens hem lluit, a mi m'agarada més veuré com llueixen aquestes fotografies, però és veu que a Pollença que ens agrada que ens anomenin com un poble culta i de Bellesa paissatgística, de cada com i predomina més el ciment i de cultura com la d'aquest cap de setmana també en sabem fer, només fata una plaça de toros ara, i esper que no m'agafin la paraula, que ni ha de capaços... les fotos precioses com sempre Biel.

Salut i Branca

Tirada de guatleres

Miquel A.

Miquel A. | 15/06/2008, 09:09

Informació interessant sobre aquesta barbaritat a


http://alternativa.balearweb.net/post/52577

Re: Quants anfosos menys avui?

Garci

Garci | 15/06/2008, 09:24

Baja foto! no n'he vist cap mai com aquest per aquí!

Gràcies per recomanar el nostre article Miquel A. I tens tota la raó que ens hem lluit. Tant de bó els Deus escoltin a Biel i aquest dies faci una tramuntanada tal que només hi vegin un pam de la seva cara.
Hi ho dic jo que vaig anar molt a fer pesca submarina, però una cosa és agafar quatre peixos i després fer un soparet i una altre fer una matança per fer punts.

Som al segle XXI o al XIX?

Pepe

Pepe | 15/06/2008, 16:38

Gràcies una vegada més, aquest blog és una meravella.

El tema de la base és molt important; es poden fer campionats de pesca submarina però no es pot passejar...

Que administracions públiques no només permetran si nó que a més subvencionin campionats de caá submarina i trades de guàteleres és una gran vergonya. Per quan una creu pels que no volem pagar impostos per aquestes barbaritats?

També vull expressar-te gratitud

Xesca Ensenyat

Xesca Ensenyat | 15/06/2008, 23:44

Per la qualitat del teu treball i també pel teu compromís amb una causa noble. Immediatament he reprodït la magnífica foto del teu anfós a L'HIDROAVIÓ APAGAFOCS, i alguns arxius més.
Mereixes tot el suport del món.

Els resultats

Joan

Joan | 16/06/2008, 08:07

Podeu consultar els resultats del campionat a:


http://www.fedas.es/pesca/individual2008/clasificacion.html

DIARIO DE MALLORCA D'AVUI:

El andaluz Juan Fuentes se proclama campeón de España

M. F. T. PALMA. Juan Fuentes sorprendió a todos los favoritos y se adjudicó la 52 edición del Campeonato de España de pesca submarina, que se disputó este fin de semana en aguas de Formentor.
El nuevo campeón nacional sumó un total de 45.180 puntos, por 35.360 del mallorquín -y máximo favorito al triunfo- Pedro Carbonell, que se proclamó subcampeón. Tercero fue el también balear Miguel Galera (33.350 puntos).
Del cuarto al décimo puesto se clasificaron Javier López (32.755), Albert March (31.240), Joseba Querejeta (27.580), Juan Clemente (27.200), Santiago López Cid (26.200), Javier Amores (25.110) e Iván García (17.840).
El mayor número de piezas, en la suma de los dos días, lo consiguió Juan Fuentes, con 30 ejemplares, mientras que la pieza mayor fue un mero de 14 kilos que pescó el sábado Javier López.

La mala mar condicionó la pesca durante las dos jornadas del campeonato y ayer incluso provocó un vuelco en la clasificación, ya que el sábado era líder tras la primera jornada Juan Clemente, que acabó séptimo en el Nacional.

Susto de Albert March

El susto del campeonato lo dio Albert March, que ayer tuvo un accidente de descompresión del cual fue atendido durante una hora, en la que se le aplicó aire y oxígeno a una profundidad de entre siete y ocho metros hasta que el deportistas mallorquín se recuperó.

... EL PEIX PESCAT

Xesca Ensenyat

Xesca Ensenyat | 20/06/2008, 12:42

... feia molts anys que només podia obtenir-se mitjançant competicions, fossin de pesca artesanal o bé de pesca submarina ...

UNA ALTRA VIDA, 58

a LHIDROAVIÓ APAGAFOCS

un bloc de mesvilaweb.cat

La pesca i els campionats (Miquel A. March)

Joan

Joan | 21/06/2008, 08:40

Els debats sobre la caça o la pesca són d’aquests que creen passió i sovint crispació. Hi ha punts de vista per a tots els colors. Ara bé, quan se parla dels campionats d’una cosa o d’altra no hi ha una dualitat tant clara i hi ha més acords

Perquè en definitiva un campionat de caça o de pesca no és més que un concurs de qui caça o pesca més en manco temps. Dit d’una altra manera, se tracta de premiar aquells qui maten més animals en més poc temps. Quin sentit té aquest tipus de competició, sobretot avui dia?

Fer una competició de pesca o caça en base a aquesta premissa diu molt poc dels caçadors i sobretot dels organismes que els organitzen, patrocinen i autoritzen. On queda aquella activitat sostenible, o aquells que surten a caçar o a pescar just per passar l’estona, per fer exercici o per disfrutar de la natura i del camp, qualsevol matí de tardor o d’hivern.

Sempre he cregut que haurien de ser els bons caçadors i els bons pescadors aquells que haurien d’aixecar la veu contra una competició que té poc sentit, que acaba fent malbé recursos pesquers i estableix una ètica del pescador més que discutible.

Ja hi ha estats que han prohibit aquests tipus de competició. És ben hora que aquí se segueixi aquest camí.

Repensar els concursos de pesca submarina

Biel

Biel | 17/09/2008, 16:22

Interessant article al bloc de l'Eurodiputat Raül Romeva:


http://blocs.mesvilaweb.cat/node/view/id/106253

Mira Biel quina noticiarra que surt per a tu

Xesca Ensenyat

Xesca Ensenyat | 18/09/2008, 10:48

Repensar els concursos de pesca submarina
raulromeva | Mars i oceans (pesca, tonyina, arrossegament, Estratègia marina,...) | dimecres, 17 de setembre de 2008 | 12:05h
Els concursos de pesca submarina són habitualment motiu de controvèrsia tant al litoral català com al balear, on se celebren anualment desenes de concursos d'aquesta mena. A principis d'estiu el GOB de Mallorca denunciava un d'aquests concursos, el que va tenir lloc a Formentor (Mallorca), i ara fa pocs dies saltaven novament les alarmes al litoral català quan es va celebrar un nou concurs a Begur. De fet, alguns Ajuntaments, com el de Palafrugell, s'han atrevit fins i tot a prohibir-los, la qual cosa posa de manifest que, tot plegat, no és sinó una qüestió de voluntat política. El debat no és nou, però mereix una atenció que fins ara no se li ha atorgat. D'entrada, ho reconec, en tant que submarinista i amant de capbussar-me per gaudir del fons marí, se'm fa difícil entendre quin plaer pot comportar la caça per la caça, matar per matar, ja sigui un senglar o un mero (anfós). Coincideixo per tant amb l'opinió expressada per Biel Perelló en el seu bloc (un dels que visito amb més freqüència) així com amb l'article que el GOB de Mallorca ha fet en relació als concursos de pesca submarina, i és que trobo que, (segueix...)

Comentaris: 2
Vull llegir la resta de l'article

Afegeix un comentari
Amb suport per a Gravatars