Premi Web 2010 - Categoria Medi Ambienr

Biel Perelló - Fotobloc de natura

« Anterior | Inici | Següent »
Ales i ulls. Sympetrum striolatum

Ales i ulls. Sympetrum striolatum

A finals d'estiu i durant la tardor no és difícil observar aquesta libèl·lula, habita normalment a zones amb presència d'aigua però la podem veure també a altres ambients. Aquesta espècie és migrant i força comuna. La femella presenta colors terrosos i el mascle és mes vermellós, aquestes coloracions poden variar segons l'edat dels exemplars. La femella pon els ous dins de l'aigua de basses, gorgs o llacunes, les larves (que en les darreres fases de la metamorfosi s'anomenen nimfes) muden vàries vegades la seva pell quan creixen i són uns fantàstics depredadors aquàtics.

Les libèl·lules i els cavallets del dimoni, que pertanyen a l'ordre dels odonats, són uns animals efímers, els adults viuen només unes setmanes, el temps just per a reproduir-se fent servir la còpula aèria en "tandem" que caracteritza aquests insectes tan peculiars.

El seu vol i el seu comportament són un autèntic espectacle de la natura; elegeixen una branqueta i repeteixen anades i vengudes aturant-se a "reposar" amb les ales esteses (un tret que diferencia les libèl·lules dels espiadimonis o cavallets del dimoni que reposen amb les ales arreplegades cap enrere). Són grans voladores, es mouen àgilment sobre la superfície de l'aigua cercant les seves presses i assolint velocitats d'uns 50 Km/h.

Jueus, tallanassos, cabots, fletxes, agulles,... són alguns dels noms populars que es fan servir a les Illes per a designar a les libèl·lules.

Per a mes informació vos recoman:

Comentaris

Món dels insectes

Catalina C.

Catalina C. | 12/09/2008, 15:29

Quina foto Biel !. Sempre m'han fascinat les libèl.lules i amb imatges com aquestes és molt fàcil apropar-se al fantàstic món dels insectes, gràcies per compartir-les amb nosaltres, a seguir així, una aferrada.

Re: Ales i ulls. Sympetrum striolatum

Garci

Garci | 12/09/2008, 17:03

Increïble.

Salut

Joan Ramon

Joan Ramon | 12/09/2008, 20:22

Sempre precioses les fotografies Biel. Gràcies per regalar aquestes imatges.

Salut i Branca.

Re: Ales i ulls. Sympetrum striolatum

Pepe

Pepe | 12/09/2008, 22:31

Hermoses, LibèL·lula i fotografia

comprovació

JRV

JRV | 14/09/2008, 07:01

Ahi vaig anar a Cala Castell (Pel pas dels pescadors, naturalment) I vaig veure nombroses libèl·lules, totes de color brau clar. La teva foto els hi fa justicia en quan a bellessa.

Nom popular

Tomeu

Tomeu | 15/09/2008, 13:12

També es diuen espiadimonis veure DCVB

És per convidar-vos

Xesca Ensenyat

Xesca Ensenyat | 16/09/2008, 12:06

L'HIDROAVIÓ APAGAFOCS celebra el seu primer aniversari amb una preciosa foto d'en Biel: posidònia viva. Per contrast amb el tassó de plàstic ple de posidònia morta amb què vàrem arrencar el negoci.
Tots els addictes a aquest bloc amic, que tant m'ha tranquil·litzat i tanta de companyia m'ha fet i tant de consol m'ha donat amb belles imatges del redolet que tant he enyorat i enyor, estau convidats a brufar l'aniversari amb una copeta de cava virtual. Ja són més de dos els visitants: gairebé 60.000. Jo no m'hi vaig posar per tants,. Estic més que contenta.
Salut tenguem tots plegats.
Amen.
X.E.

Afegeix un comentari
Amb suport per a Gravatars