Premi Web 2010 - Categoria Medi Ambienr

Biel Perelló - Fotobloc de natura

« Anterior | Inici | Següent »
L'Orval

L'Orval

L'orval (Nycticorax nycticorax), de la família dels ardeids, és un dels nostres agrons mes singulars, habita a les zones humides però sol passar el dia reposant als arbres, té costums crepusculars. La primavera i el començament d'estiu són les millors èpoques per a la seva observació diürna. L'any 1994 es va confirmar la seva nidificació a s'Albufera de Mallorca (unes 100 parelles actualment) formant colònies als boscos de ribera on hi és present tot l'any. Els adults tenen una coloració característica, de tonalitats blanques, negres i grises, amb els ulls vermells; els joves són tacats amb una gradació de colors terrosos i taques blanquinoses, amb els ulls grocs.

També el podem observar en migració, relacionats sempre amb llocs on hi ha aigua de forma natural o artificial, durant els mesos de setembre i octubre deixen Europa per dirigir-se a passar l'hivern a l'Africa, i a l'abril realitzen el viatge en sentit contrari.

...Ja podria ésser que un d'aquests orvals migrants fos el que va trobar en Pere Cànaves "de la Punta" el passat divendres a una finca de Pollença... el seu ca el va trobar sota un garrover, quasi immòbil i molt debilitat, però sense cap ferida apreciable. L'orval era un jove, possiblement d'enguany. El recolliren adequadament i el portaren a casa meva on hi va passar la nit, el matí següent el vaig dur a s'Albufera on el va passar a recollir el personal del COFIB... en pocs dies sabrem si se n'ha sortit.

Que fer si trobes un animal salvatge ferit ?

Comentaris

Re: L'Orval

Garci

Garci | 22/09/2008, 16:41

Moltes gràcies per l'article. La foto, com sempre, és preciosa.

Esperam notícies de com es troba l'orval trobat.

Mala notícia

Biel

Biel | 22/09/2008, 21:30

Hola Garci, idò tenc una mala notícia, l'orval va morir ahir al matí a les instal.lacions del COFIB. Estava extremadament dèbil i ja no va respondre al tractament, aparentment no tenia res mes que determini les causes de la seva mort. Salut !

Re: L'Orval

Pepe

Pepe | 23/09/2008, 07:31

Una pena.

Re: L'Orval

Manolo

Manolo | 23/09/2008, 08:08

Bones recomanacions Biel, si tothom les seguís es podrien salvar molts animals. El moment de la migració ha de ser molt dur per una au jove com aquest orval que va trobar en Pere Cànaves

Afegeix un comentari
Amb suport per a Gravatars