Premi Web 2010 - Categoria Medi Ambienr

Biel Perelló - Fotobloc de natura

« Anterior | Inici | Següent »
A Cabrera i a Formentor, el temps

A Cabrera i a Formentor, el temps "on-line"

Ara fa uns dies l'amic Biel Servera em donava una grata sorpresa amb l'anunci de la posada en funcionament de l'estació meteorològica en temps real a l'Arxipèlag de Cabrera (a l'Illa de Cabrera Gran). En realitat són dues les estacions que a partir d'ara es podran consultar a la xarxa: una situada vora les cases de Cas Pagès (39º 8' N, 2º 54' E, 11 m. d'altitud) i una segona situada al puig de la Miranda (39º 8' N, 2º 56' E, 119 m. d'altitud) la qual disposa també de web-cam !.

Les estacions, del tipus Vantage Pro2 de la casa Davis, començaren a funcionar a principis del passat octubre, i encara es troben en fase de proves; la seva instal.lació suposa un esforç tècnic important donades les característiques geogràfiques i de comunicació existents a Cabrera.

Per altra banda, i després d'estar fora de servei d'ençà el passat 17 de gener de 2008, l'estació meteorològica en temps real del Far de Formentor (Pollença) torna a funcionar a ple rendiment. S'hi han efectuat diverses millores encaminades a millorar la transmissió de dades les quals han suposat el seu canvi d'ubicació que ara es troba a un punt elevat mes allunyada del far. Aquesta estació és peculiar per la seva ubicació donades les característiques meteorològiques del Cap de Formentor, essent l'estació mes septentrional de Mallorca; cal agrair a l'Ajuntament de Pollença la reactivació d'aquesta estació, tornant a tenir completa la xarxa d'estacions automàtiques pollencines.

Per a accedir a totes les estacions meteorològiques en temps real de les Illes Balears (actualment ja són una trentena) ho podeu fer a través de la xarxa Meteoclimàtic on a mes trobareu informació històrica i gràfica de les diferents estacions. Esperem que, en breu, les dues estacions de Cabrera s'incorporin a la xarxa Metoclimatic, de moment les seves dades es poden consultar a través de la xarxa de Darrera (empresa distribuïdora de les estacions Davis) on també hi trobam les dades de l'estació de Formentor (són les úniques estacions de les Balears integrades a aquesta xarxa).

Estacions Cabrera Ubicació de les dues estacions a Cabrera Gran

Les estacions meteorològiques en temps real de Pollença també es poden consultar a través de la web de l'Area de Medi Ambient de l'Ajuntament o directament a:

Estació de Pollença (Calvari)
Estació del Port de Pollença (Club Nàutic) - Històrics.
Estació de Formentor

Estació Pollença Ubicació de l'Estació de Pollença a la zona del Calvari

Estació Formentor Ubicació de l'Estació de Formentor (Foto: Darrera S.A.)

Comentaris

Bona feina !

Joan M.

Joan M. | 06/11/2008, 22:52

No deixa de causar-me sorpresa l'esperit altruista de tots els que vos dedicau a la meteorologia, gastant els vostres diners i el vostre temps en donar una informació tan interessant a la que tothom pot accedir. Ja hi ha moltes mes estacions d'aficionats que d'oficials, a Mallorca segur no ?. A seguir així !.

Afegeix un comentari
Amb suport per a Gravatars