Premi Web 2010 - Categoria Medi Ambienr

Biel Perelló - Fotobloc de natura

« Anterior | Inici | Següent »
El Salt de Llinars

El Salt de Llinars

Recórrer la Vall d'en Marc (Pollença) aquests dies de finals de novembre ha suposat gaudir del paisatge de l'aigua d'una forma intensa: torrents, xaragalls i salts d'aigua en plena activitat.Tot plegat, una temptació fotogràfica.

Les pluges de novembre han estat espectaculars, especialment a Pollença, on s'hi han recollit 314,2 litres en tot el mes, amb una punta de 95,3 l. caiguts el dia 28. Entre el dia 25 i el 30 l'estació meteorològica del Calvari va mesurar 172,7 l, superant ja els 1000 l. al registre anual.

Enllaços recomanats:

Comentaris

Re: El Salt de Llinars

gracià

gracià | 08/12/2008, 11:04

Biel tens penjades unes fotos precioses.

Llinars

Tomeu

Tomeu | 09/12/2008, 09:36

El Grup Nord de Mallorca va explorar fa uns anys el drenatge d'aquest espectacular salt. A dins la finca de Ca Na Porrassa hi ha una avenc amb el mateix nom per la qual s'hi esvenca l'aigua. Fa uns anys la varem "vetllar" fins que s'aixugar completament i poderem fer una topografia acurada. L'avenc va passar d'esser un simple pou a tenir un recooregut de 100m soterrenis acabant a un petit llac on ens fou impossible de seguir, encara quew ens consta que continua. Per tant, podem dir que aquella zona té bellesa exterior, però en també en té d'interior.

A Tomeu

Biel

Biel | 09/12/2008, 20:01

Hola Tomeu, no tenia notícies de l'avenc que comentes... l'aigua i el seu contacte amb la roca calcària presenten fenòmens singulars que sempre m'han sorprès: Ulls del Rec, la Cova de la Roda, el Salt del Molinet... tots molt interessants per a la fotografia !. Estaria molt bé poder accedir a documentació del Grup Nord via Internet, segur que teniu coses fantàstiques per a compartir. Salut !.

Fantàstica

Pepe

Pepe | 11/12/2008, 20:18

A l'estiu miraré aquesta foto per refrescar-me.

Salt de Llinars

Tomeu

Tomeu | 23/12/2008, 12:39

Hola Biel:
No t'havia contestat, per manca de temps. Respecte a la informació sobre el Grup Nord de Mallorca, si n'estàs interessat , no hi ha cap inconvenient en facilitar-te el que necessitis, fotos, articles, topografies, videos..., pensa que el grup té 45 anys i disposa de molta cosa, ens dedicaren dos capitols "d'Alfilo de lo impossible" als nostres espeleobusseiadors, hem explorat , topografiat i estudiat l'avenc més profund de les Balears, (l'hem publicada aquest més de novembre. També hem colaborat amb l'exploració i topografia de Sa Gleda i Vallgornera a la zona de llevant de Mallorca (12 Km i 55 Km de recorregut respectivament).´Bé lo dit si necessites es ho dius.

Afegeix un comentari
Amb suport per a Gravatars