Premi Web 2010 - Categoria Medi Ambienr

Biel Perelló - Fotobloc de natura

« Anterior | Inici | Següent »
Dues publicacions de luxe

Dues publicacions de luxe

Aquest mes de gener han aparegut dues publicacions que ens ofereixen un impressionant recull de fotografies de natura de les Illes Balears i que suposen una important aportació en la divulgació del nostre patrimoni natural:

Les Balears, Illes de Natura amb un format de 32x24 cm. i 224 pàgines ens presenta els hàbitats naturals mes significatius de l'arxipèlag i la seva biodiversitat: cims de les muntanyes, barrancs i torrents, penya-segats, coves i avencs, boscos i garrigues, conreus i pastures, zones humides, platges i dunes, litoral rocós, illes i illots, fons marins i prats de posidònia... Hi han col.laborat una trentena de fotògrafs de natura, la majoria de l'AFONIB, que han aportat unes 150 fotografies que no deixaran ningú indiferent.

Els textos que acompanyen les imatges són del biòleg Miquel Frontera i el pròleg és del Doctor en biologia i socioecòleg Ramon Folch. L'edició ha anat a càrrec de "Sa Nostra", Caixa de Balears amb la coordinació i direcció de Eva Mulet i Bartomeu Tomàs. Cal comentar que "Sa Nostra" ja havia dedicat el seu calendari d'enguany a la fauna i els hàbitats naturals de les Illes.

Flors del Puig Major amb un format de 25x22 cm. i 96 pàgines, és el cinquè volum de la col·lecció Galeria Balear d'Espècies patrocinada per la Conselleria de Medi Ambient. El llibre ens acosta als peculiars ambients del Puig Major (1.445 m.), a l'alta muntanya mallorquina on hi trobam reductes d'una flora singular, de plantes adaptades a ambients freds i humits, amb una altíssima presència d'endemismes alguns dels quals ja només existeixen al Puig Major.

Els espectaculars paisatges que il·lustren el llibre són del fotògraf Marcos Molina, i entre la dotzena de fotògrafs participants hi trobam alguna imatge del desaparegut Climent Picornell. Els textos han estat redactats per Eva Moragues, Joan Mayol i Llorenç Sáez.

La imatge que acompanya aquesta entrada és Linaria aeruginea subsp. pruinosa, una herba endèmica de la Serra de Tramuntana, té una àrea de distribució restringida i és present al Puig Major. Creix dels 500 fins als 1.400 m. d'alçada i floreix d'abril a juliol. Forma part del Catàleg Balear d'Espècies Vegetals Amenaçades.


Balears, Illes de natura Portada de Les Balears, Illes de Natura

Flors del Puig Major Portada de Flors del Puig Major

Informació complementària:

Comentaris

flors de ametller

laura

laura | 31/01/2009, 16:41

m´encanten aquestes fotografies tan professionals i a l´hora naturals, típiques de la preciosa illa on ens trobem.
És molt important preservar aquest reconet de paradís tal i com és: preciós.

fris de veure les fotografies dels ametllers florits d´enguany, que pareix que frisen.

enhorabona.

Re: Dues publicacions de luxe

cristina

cristina | 07/12/2010, 10:19

es molt bonic el nostre paisatge esper que vengin mes fotos es ppprrreeessiiooss :)

Afegeix un comentari
Amb suport per a Gravatars