Premi Web 2010 - Categoria Medi Ambienr

Biel Perelló - Fotobloc de natura

« Anterior | Inici | Següent »
L'Esparver

L'Esparver

L'Esparver (Hieraaetus pennatus), conegut també a Mallorca amb el nom d'Àguila calçada és una au rapinyaire relativament bona d'observar; amb una longitud d'entre 40 i 55 cm. i una envergadura d'entre 110 i 135 cm. és una àguila de mida petita, presenta les ales amb sis "dits" molts visibles que la caracteritzen. La seva alimentació és variada: aus, petits mamífers, rèptils i fins i tot invertebrats.

És una espècie sedentària a les Illes, però també es pot observar en migració. Viu a zones boscoses però ocasionalment es desplaça a zones de conreu properes a masses forestals. Nidifica sobre arbres (pins blancs principalment) i ocasionalment sobre roca a barrancs de l'interior.

La població mallorquina no està avaluada amb precisió, s'estima l'existència d'un centenar llarg de parelles, amb tendència a l'augment. En aquests moments el Servei de Protecció d'Espècies de la Conselleria de Medi Ambient en col.laboració amb el GOB ha iniciat un cens d'aquesta espècie que aportarà dades mes precises sobre la seva presència i nidificació a l'Illa.

Les principals amenaces que afecten l'Esparver són la degradació dels seus hàbitats (reducció de masses forestals per tales o incendis forestals); molèsties per l'activitat humana, la caça i l'espoli de nius (que han disminuït els darrers anys) i la col·lisió amb esteses elèctriques.

La imatge que acompanya aquesta entrada és va realitzar el mes de gener a la zona de la Cala de St. Vicenç (Pollença).

Hieraaetus pennatus Esparver. Font: http://www.avibirds.com/euhtml/Booted_Eagle.html

Per a mes informació:

Comentaris

Re: L'Esparver

Pep Torro

Pep Torro | 28/02/2009, 22:20

Aquests estiu passat en veia una colla cada dia que anava a Sa Gruta (fora vila, entre Son Carrió i Porto Crsto).

L'Esparver

Alex

Alex | 02/03/2009, 21:45

Enhorabona Biel, com ja vaig dir en una altre ocasió aquest Fotobloc es un dels pros al hora de decidir si engegar o no l'ordinador.
Salut

Afegeix un comentari
Amb suport per a Gravatars