Premi Web 2010 - Categoria Medi Ambienr

Biel Perelló - Fotobloc de natura

« Anterior | Inici | Següent »
Mosques grogues

Mosques grogues

En botànica, el nom de "mosques" s'aplica a diverses espècies del gènere Ophrys, de la família de les orquidàcies (Orchidaceae). Les mes conegudes són les mosques petites (Ophrys bombyliflora), les mosques blaves (O. speculum), les mosques vermelles (O. tenthredinifera) i les mosques grogues (O. lutea); diria que el nom de "mosques" és deu a la semblança d'aquestes plantes amb els insectes o per la relació que amb ells tenen a l'hora d'efectuar la pol·linització; aquesta és molt sofisticada i diversa, els insectes pol·linitzadors són atrets per les orquídies amb mecanismes visuals i olfactius.

Les mosques grogues o abellera groga (Ophrys lutea) és molt fàcil d'identificar pel seu label de color groc intens amb el centre bru o porprat; la seva alçada pot variar entre els 10 i els 40 cm. Es de distribució mediterrània i les podem observar a totes les Illes Balears a prats secs, garrigues del pla i muntanya, clarianes de pinars,...

La imatge que acompanya aquesta entrada esta feta un 28 de març al sistema dunar de s'Albufera de Mallorca.

Per a mes informació:

Comentaris

Preciosa !

Joan M.

Joan M. | 19/04/2009, 22:06

Carai Biel, quina foto !!. M'encanta la llum que té i el fons, la definició i les gotes d'aigua li donen una cosa especial. Enhorabona per aquesta imatge, ja esper la pròxima !!.

Re: Mosques grogues

Miquel Sánchez

Miquel Sánchez | 19/04/2009, 22:08

uf

Una preciositat

Manel

Manel | 21/04/2009, 21:57

No em canso de veure imatges com aquesta. Moltes gracies

Afegeix un comentari
Amb suport per a Gravatars