Premi Web 2010 - Categoria Medi Ambienr

Biel Perelló - Fotobloc de natura

« Anterior | Inici | Següent »
20 anys del Parc Natural de s'Albufera

20 anys del Parc Natural de s'Albufera

Amb un poc de retard (ja en fa 21 anys i mig de la seva declaració) el passat 6 de maig es va presentar una publicació commemorativa del 20è. aniversari del Parc Natural de s'Albufera de Mallorca, el primer parc natural de les Illes declarat el 28 de gener de l'any 1988.

El llibre (280x197mm. i 175 pàgines), després de la presentació del Conseller Miquel A. Grimalt i el text S'Albufera 20 anys de gestió d'Aina Llauger i Biel Perelló, ens presenta un recull de 31 textos de persones que, en representació dels mes de 300 treballadors i col.laboradors del parc al llarg d'aquests vint anys, ens relaten la seva particular impressió: Bartomeu Barceló, Alexandre Forteza, Biel Perelló, Joan Mayol, Miquel Rayó, Jesús R. Jurado, Mateu Castelló, Luís Berbiela, Climent Picornell, Jaume Sureda, Esteve Bardolet, Sebastià Torrens, Maties Rebassa, Juan S. Aguilar, Pere Vicens, Mª Àngels Ferragut, Pat Bishop, Palmer Newbould, Miquel A. Dora, Francesc Lillo, Pere Tomàs, Nick Riddiford, Antoni Martínez, Jaume Servera, Guillem X. Pons, Antoni Muñoz, Josephine P. Newbould, Jeroen Veraart, Mayumi Sato, Miquel Frontera, Ramon Folch i Alexandre Ballester.

El llibre, a més d'un bon recull fotogràfic per a la història de s'Albufera, ens mostra quatre mòduls fotogràfics d'una dotzena d'imatges cada un d'ells (a color i a blanc i negre), realitzades per Miquel Frontera, Miquel A. Dora, Sebastià Torrens i Biel Perelló, presentant punts de vista particulars de la biodiversitat, els paisatges i altres elements significatius de s'Albufera.

[Versió PDF del LLibre - 5 MB]. Imatges i textos amb © dels autors.

Aquesta publicació ha estat editada per la Conselleria de Medi Ambient (Espais de Natura Balear) amb realització de Miquel Frontera i coordinació de Biel Perelló; el disseny i maquetació els ha realitzat Guillermo Orell i la impressió Gràficas Mundo. La revisió lingüística i traducció al castellà ha anat a càrrec de Marga Font i la traducció a l'anglès ha estat de Núria Cohen.

La imatge que acompanya aquesta entrada és una vista d'Es Ras (Octubre, 2005)... Comença el dia a s'Albufera. La suau boirina de la tardor fa ressaltar els llissers, les fotges, ànneres i agrons enceten un nou cicle alimentari...

20 anys del Parc Natural de s'Albufera Portada i pàgines del llibre (Fotografies de Miquel A. Dora, Sebastià Torrens, Miquel Frontera i Biel Perelló).

Informació complementària:

Comentaris

Molts d'anys

Alex Forteza Pons

Alex Forteza Pons | 10/05/2009, 21:09

Molts d'anys a tothom amb qui he pogut compartir aquests anys que he estat treballant al Parc : treballadors,-res, técnics , poblers,visitants, escolars, mureros, investigadors,pescadors, fotografs, veinats,dibuixants,etz
I als autors de textes i imatges, i als coordinadors moltes gracies per deixat un testimoni de qualitat del que han suposat aquests anys de Parc.
I a la Conselleria de Medi Ambient del Govern Balear esper que la propera vegada que s'hagi de celebrar alguna efemeride faci extensiva la convidada a tota la gent que hi ha treballat d'una manera o altre i no es retardi15 mesos.
Salut

Enhorabona

gracià

gracià | 11/05/2009, 06:27

Biel, pel que he pogut veure i saber del llibre crec que heu fet una bona feina. Enhorabona a tots els que hi heu pres part.

Aniversari a L'Aguait

Aina

Aina | 11/05/2009, 12:19

Demà el programa L'Aguait (TV Mallorca, 21:25) recull un breu de la presentació del llibre dels 20 anys de s'Albufera, i també de forma una mica més extensa la presentació del llibre Cabrera, els tresors de l'illa (veure anterior post).
Enhorabona, Biel, per les dues publicacions i disculpa que utilitzi el teu blog per fer "publicitat".

Molts anys i bons.

Joan Ramon

Joan Ramon | 11/05/2009, 21:32

Enhorabona per la publicació, i per la teva tasca sempre encaminada a la preserveció del nostre entron.

Salut

Re: 20 anys del Parc Natural de s'Albufera

Garci

Garci | 12/05/2009, 11:39

Enhorabona, realment és un llibre molt interessant.

Llibre 20 anys

Miquel Àngel D.

Miquel Àngel D. | 19/05/2009, 15:44

Enhorabona, Biel, per la tasca de coordinació que has duit a terme en aquesta publicació i pels esforços que sé has dedicat per obtenir una publicació de tan bona qualitat com aquesta.
Per molts anys!

Afegeix un comentari

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

Amb suport per a Gravatars