Premi Web 2010 - Categoria Medi Ambienr

Biel Perelló - Fotobloc de natura

« Anterior | Inici | Següent »
La diversitat biològica de Son Bosc

La diversitat biològica de Son Bosc

Avui és celebra el Dia Mundial de la Biodiversitat, però a aquestes i altres efemèrides relacionades amb la conservació d'hàbitats i espècies, els nostres governants se les passen pel folre! La protecció de Son Bosc i de la seva biodiversitat és una responsabilitat que el nostre Govern no pot eludir, així ho ha recordat el GOB en una nota informativa publicada ahir esperant una reacció del Govern al respecte la qual, com era d'esperar, no s'ha produït hores d'ara.

La lluita per a la protecció de Son Bosc i la seva incorporació al Parc Natural de s'Albufera de Mallorca, com a màxima garantia de preservació del seus valors, ja es remunta a principis de l'any 2004 quan el Govern de Jaume Mates va retallar (per a permetre la construcció d'un camp de golf) l'ampliació del Parc Natural de s'Albufera que havia efectuat el Govern de Francesc Antich el 16 de maig de 2003 (Decret 52/2003). Al llarg de tots aquests anys, el coneixement de la flora i fauna de Son Bosc s'ha incrementat i aquest indret és ja un dels que presenta un dels mes alts nivells de biodiversitat de les Illes (i la única localització europea de l'Orquídia de Prat, lloc de cria dels abellerols i d'alimentació dels falcons maris) i que es troba amenaçat directament per la construcció d'un camp de golf.

El futur de Son Bosc i el de la seva biodiversitat, al marge del que pugui establir el Pla de Conservació de l'Orquídia de Prat que ara es troba en tramitació, passa per impedir la construcció del camp de golf i generar els mecanismes que permetin la incorporació definitiva de la zona al Parc Natural de s’Albufera de Mallorca o per l'inici d'un PORN (Pla d'Ordenació dels Recursos Naturals) específic que podria impedir l'execució d’aquest maliciós projecte; però per a això sobra irresponsabilitat i manca voluntat política!

La imatge que acompanya aquesta entrada ens mostra una petita aranyeta (Synaema globosum) a l'aguait sobre una flor d'Orquídia de Prat (Orchis robusta) a Son Bosc l'abril del 2006.

El següent clip de vídeo, que reprodueix el reportatge L'Orquídia de Prat a Son Bosc (Programa L'AGUAIT de TV Mallorca), ens presenta un interessant resum sobre els valors de Son Bosc:



Informació complementària:

Comentaris

Re: La diversitat biològica de Son Bosc

biel S

biel S | 22/05/2009, 20:57

Tal i com s'apunta en el reportatge de l'aguait i per estudis de botanics, aquest suposat hibrid podria ser una especie fertil. La natura no necessita dies mundials i segueix fent experiments pel seu conte, si li deixen.

Re: La diversitat biològica de Son Bosc

Margalida

Margalida | 23/05/2009, 14:35

Preciosa imatge per mostrar la fragilitat de l'espai que l'envolta. Son Bosc Parc natural, ja!

DIA INTERNACIONAL DEL MEDIO-AMBIENTE...ARTA

Julie Fairweather

Julie Fairweather | 04/06/2009, 22:18

Hemos organizado una iniciativa "FLOWER POWER" desde Arta Solidari para el 5 de junio . Hay taller de flores reciclados para niños y vamos a recoger firmas y mensajes a favor de la protección de Son Bosc.

Aunque parece que está todo ya decidido personalmente creo que hay que seguir luchando y que cualquier acción por muy pequeña que sea merece la pena...
Así que.....

TOTS CONVIDATS! EVERYONE WELCOME!

Son Bosc, orquídies i un golf per collons

Joan M.

Joan M. | 31/07/2009, 11:06

Orchis del grec testicle perquè els bulbs de les orquídies tenen forma de testicle. L´orquídia de prat Orchis robusta viu a son Bosc. Testicles són sinònim de collons. Tenim governant a ca nostra als qui per collons ens hi volen fer un camp de golf. De què parla el conseller Nadal quan diu desestacionalització del turisme? Del camp de golf que fa 24? De què parla el conseller de medi ambient quan parla de protegir pel gaudi de generacions futures? De permetre la destrossa de la zona amb major biodiversitat de les Balears?
Son Bosc és molt més que els enderrocs que només alguns volen fer veure: tapissos d´orquídies de prat i d´altres espècies d´orquídies igualment protegides, una colònia de cria d´abellerols, una vintena d´altres espècies d´aucells que hi nidifiquen, zona d´alimentació del falcó marí, insectes pol·linitzadors a balquena...
Llavors perquè es permet un camp de golf dins d´una zona amb tants i tan elevats valors ecològics? Tenim duesa alternatives: 1ª, es farà per collons, per prepotència, per enriquir-se alguns, perquè a dins ca nostra han de poder fer el que vulguin. 2ª, ho fan perquè són collons (pronunciar "coiós"), fent-nos fer el ridícul a davant Europa i davant el món sencer mostrant la curtesa de mires. Diversos informes científics i tècnics que desaconsellen el golf s´estan ignorant.
Si el PP va desclassificar son Bosc com a Parc Natural, UM hi consent un camp de golf i la resta de partits del pacte no aturen aquesta barrabassada, em voleu dir a qui hem de votar d´aquí dos anys? Bosses de ca mè! Es a dir "testicles de ca", és un insult mallorquí emprat per dir-li a algú que és beneit. Serem tan beneits de permetre un camp de golf a son Bosc, a veinat del Parc Natural de s´Albufera?

Carta al director d'Alexandre Forteza a Diario de Mallorca (26-07-2009)

Moviment de terres inminent

Biel

Biel | 01/09/2009, 16:30

Després de la publicació del Pla de Conservació de l'orquídia de Prat (BOIB 123 de 22 d'agost 2009) i les manifestacions efectuades avui a TV MALLORCA per un dels promotors del golf, sembla que el moviment de terres seran una realitat aquest mes de setembre, tot plegat em fa fàstic !!!.

Afegeix un comentari

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

Amb suport per a Gravatars