Premi Web 2010 - Categoria Medi Ambienr

Biel Perelló - Fotobloc de natura

« Anterior | Inici | Següent »
Destrucció a tota costa

Destrucció a tota costa

D'ençà el 2001 l'organització Greenpeace España emet l'informe anual Destrucción a toda costa, mai ens deixa indiferents ja que les Illes Balears en solen ésser destacades protagonistes any rere any... enguany però, em pensava que la nostra presència seria menys destacada, pot-pensar, ens dedica 26 pagines !

Segons l'organització, són 14 els espais protegits a les Illes que es troben amenaçats a diferents nivells i denúncia també que malgrat tenir el 40% dels habitatges buits la major part de l'any, encara es cimenten o asfalten 1,4 Ha. de territori cada dia ! També es fa referència als 79 casos de corrupció urbanística, a la imputació de 25 persones (18 d'elles càrrecs públics) i es denúncia la forta pressió exercida sobre els recursos naturals (consum d'aigua i energia) fruit d'un model turístic i de desenvolupament que ja hauria d'haver canviat.

En relació a Pollença, l'informe destaca la positiva desqualificació de Cala Carbó, l'entramat de suposada corrupció amb les Àrees de Reconversió Territorial del Pla Territorial de Mallorca que ens afecten (Hotel Don Pedro/Campos i Cala Carbó/Ullal), la urbanització de Formentor (xalets de dubtosa legalitat a la costa i projecte d'ampliació de l'Hotel) i la situació de la Gola (construcció d'un aparcament).

La imatge que acompanya aquesta entrada, feta fa pocs dies, ens presenta un dels polèmics casos d'urbanització recent de la costa pollencina, en concret a la Península de Formentor. A la web Urxella podeu trobar-hi tots els detalls llegint cronològicament els tres articles relacionats (1, 2 i 3).

Destrucción a toda costa. 2009. Balears. Portada de l'informe de Greenpeace per a les Illes Balears.

Informació complementària:

Comentaris

Re: Destrucció a tota costa

Pepe

Pepe | 14/07/2009, 21:31

Molt bona la fotografia de Villa Cortina, un cas on l'Ajuntament podia haver fet molt més, una vergonya.

Incomprensible

Joan M.

Joan M. | 15/07/2009, 21:50

No puc entendre com no es poden anular les llicències que han permès animalades com les de la Font abans de que es dugui a terme l'obra, costi el que costi !. I el cas dels xalets que es troben vora la mar a Formentor tres quarts del mateix, no ho puc entendre.

Quantes plantes te?......

Tomeu

Tomeu | 16/07/2009, 09:07

I els altres mortals nomes poden fer dues plantes i a la foto hi ha quatre plantes com a minim, hi deu haver un article al pla general que defineix una alçada de l'edifici si es un promotor VIP.

Re: Destrucció a tota costa

Pere

Pere | 16/07/2009, 22:41

A Formentor destrocen molts de metres cuadrats de costa fent xalets tipus Villa Cortina i no pasa res, en canvi vas a nedar a Formentor amb la teva barca i si arrebases un bri d'alga pareix que has fet un asesinat. La cuestió es que algu fa negoci a un lloc públic fent pagar per fondetjar amb l'excusa de salvar la posidonia.

Re: Destrucció a tota costa

Garci

Garci | 20/07/2009, 15:14

Hi ha un fet, Cortina té tants diners i els nostres governants tan poca voluntat, que cada cop que li paren les obres, ell torna a començar-les tallant el precinte. És qüestió de pagar una multa (i li posen la mínima) i ja està sol·lucionat el tema.

Ja dic, tot i que la llei estigués en contra, els diners i la influència manen.

Biel, la foto és molt fea, ho sento.

Afegeix un comentari
Amb suport per a Gravatars