Premi Web 2010 - Categoria Medi Ambienr

Biel Perelló - Fotobloc de natura

« Anterior | Inici | Següent »
Ginebró de fruit gros

Ginebró de fruit gros

El Ginebró de fruit gros o Càdec de mar (Juniperus oxycedrus subsp. macrocarpa) té una distribució molt limitada a les Illes. A Mallorca només el podem trobar a la Badia d'Alcúdia, entre s'Albufera i Can Picafort, la seva mes nombrosa i important població es situa a les dunes d'Es Comú de Muro, de propietat pública i dins el Parc Natural de s'Albufera; el trobarem també al Puig des Savinar a Eivissa, però només 9 exemplars.

Les Balears són la única localitat de l'Estat amb presència de Ginebró de fruit gros on aquest no es troba protegit legalment com espècie (no esta catalogada), és una espècie singular amb la que no s'hi pensa, està protegida a Andalusia i al País Valencià. El seu estatus segons criteris de la IUCN és de "vulnerable", i la seva tendència és d'una moderada regressió; històricament les seves poblacions s'han vist minvades per la urbanització costanera, la neteja de platges amb maquinària pesant i els incendis forestals, aquests encara avui en presenten una seriosa amenaça per a la població de les dunes de s'Albufera.

És ben hora d'emprendre accions encaminades a preservar el futur d'aquesta espècie i recuperar noves poblacions, la documentació generada per la Conselleria de Medi Ambient considera que "valdria la pena posar en marxa un programa de conservació de l'espècie a Balears".

Per a mes informació:

Comentaris

Has tornat !!

Joan M.

Joan M. | 23/08/2009, 21:02

Hola Biel, es veu que has aprofitat les vacances per a descansar del blog, ja t'enyorava !. Vaig veure que a N'Es Comú hi havia obres, posaven corda, han llevat les passadores de fusta... que fan ? No haurien de patir els ginebrons !! Salut !

Afegeix un comentari

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

Amb suport per a Gravatars