Premi Web 2010 - Categoria Medi Ambienr

Biel Perellˇ - Fotobloc de natura

« Anterior | Inici | SegŘent »
FavÓritx

FavÓritx

FavÓritx (Menorca) Ús un dels meus paisatges favorits, mai em basta el temps per a endur-m'en totes les imatges que voldria. ╔s espectacular i ind˛mit, especialment a l'hivern, quan bufa la Tramuntana; a l'estiu et captiva pels colors i les textures que hi presenten les roques.

╔s una de les zones geol˛gicament mes interessants de les Illes, un dels paisatges mes antics (amb materials de l'Era PrimÓria o paleozoica) que hi podem observar. Les roques sˇn els elements dominats del paisatge, amb formacions de lloselles (pissarres) i gresos de color gris fosc que es veuen alterats per l'acciˇ de les onades generant racons i textures de somni.

Guanyen les roques, per˛ els valors botÓnics i ornitol˛gics d'aquest lloc no queden enrere. Al final de la carretera que va al far (1922) els esquitxos de les onades i l'acumulaciˇ d'aigua de pluja formen una bassa temporal, anomenada Cos des SÝndic, la qual allotja espŔcies singulars que han fet que aquesta sigui de gran importÓncia ecol˛gica i considerada com a hÓbitat d'interŔs prioritari dins la Xarxa Natura.

Per a mes informaciˇ:

Comentaris

Menorca s'ho paga !

Jaume P.

Jaume P. | 03/09/2009, 11:50

Tota la tramuntana menorquina Ús una meravella, les cales, els llocs, el camÝ de Cavalls..., esper que segueixi aixÝ per molts anys. Una imatge preciosa per cert , quins colors !!

Re: FavÓritx

Elena Vera

Elena Vera | 04/09/2009, 11:35

A mi tambÚ m'encata el lloc. I les cales que hi ha caminant des de FavÓritx cap a l'sud-est sˇn, al meu parer, les millors de l'Illa. Especialment aquesta: www.menorcaweb.com/fotos-menorca/mao/platges/platja-en-tortuga-o-arenal-de-morella/

Re: FavÓritx

Pepe

Pepe | 06/09/2009, 22:13

Simplement spectacular.

Afegeix un comentari
Amb suport per a Gravatars