Premi Web 2010 - Categoria Medi Ambienr

Biel Perelló - Fotobloc de natura

« Anterior | Inici | Següent »
Camí de Ternelles, hem passat!

Camí de Ternelles, hem passat!

Avui s'ha assolit una fita important en el llarg procés de reclamació de l'ús públic del Camí de Ternelles (Pollença), més de 600 persones (i això és molta gent !) han traspassat (botat!) la barrera i s'han dirigit fins als límits de la zona d'exclusió que determina el PORN del Paratge Natural de la Serra de Tramuntana, sense deixar en cap moment el camí públic i acompanyats per una dotzena de monitors-guies; 20 persones (seguint el que ha dictaminat el Batle) han passat pel portelló lateral, les altres 580 han hagut de fer servir escales proporcionades per l'organització i saltar, de dues en dues, la barrera.

Tal com s'ha exposat al comunicat de la Plataforma llegit al Pont Romà, ara fa just un any els agents de la Conselleria de Medi Ambient impediren el pas a la primera excursió reivindicativa, avui els agents estaven on tocava: darrera els participants i per vetllar l'accés a la zona d'exclusió. L'activitat d'avui disposava d'autorització de la Conselleria de Medi Ambient i s'hauria d'entendre com el que és, una qüestió de dignitat i una reivindicació social enfront de la usurpació de l'ús públic d'un camí produïda ja fa dècades i amb mecanismes propers al feudalisme més ranci. La titularitat pública d'aquest camí es troba emparada per fonts històriques documentals, sentències dels tribunals i per la seva inclusió en el Catàleg de Camins del terme de Pollença.

Les restriccions proposades per a l'accés al Camí de Ternelles, en el cas que finalment en siguin d'aplicació, superen amb escreix les de qualsevol Parc Nacional o Natural, i en part es fonamenten en evitar unes molèsties a la fauna que difícilment es poden produir amb el simple trànsit de persones per un camí, responen més als interessos de la propietat que als ecològics.

La policia local de Pollença (que tenia les claus i hauria d'haver obert la barrera al principi) s'ha limitat a fer el que li havien encomanat, al final hi ha sobrat la presència de la Guàrdia Civil identificant a membres de l'organització i també sobraran, si és el cas, les gravacions efectuades per les càmeres de vídeo-vigilància de la finca. Ambtot, el civisme dels participants ha estat avui el protagonista, contraposat als anys d'inoperància i passivitat de les institucions, l'Ajuntament de Pollença la primera... a veure si l'any que ve haurem de tornar-hi !

Actualització 23:47 h: Comunicat de valoració de la Plataforma.

MÉS IMATGES

Per a més informació:

Comentaris

Re: Camí de Ternelles, hem passat!

Garci

Garci | 12/10/2009, 18:36

Enhorabona a tots i a tu Biel per les fotos!

Re: Camí de Ternelles, hem passat!

Miquel Sánchez

Miquel Sánchez | 12/10/2009, 18:51

Millor dit hem botat

UN 10!

xavier espinar albertí

xavier espinar albertí | 12/10/2009, 18:55

Enguany no hi he pogut ser. M'he emocionat llegint el post. Les teves fotos, com sempre, són genials. Enhorabona a tots.

Camí de tots

Toni Marquet

Toni Marquet | 12/10/2009, 19:02

Vull felicitar de tot cor, a tota la gent que ha assistit a aquesta excursió revindicació, i molt especialment a l’organització. A tots ells enhorabona, i a tu Biel, gràcies per la teva col•laboració.

Re: Camí de Ternelles, hem passat!

Pepe

Pepe | 12/10/2009, 19:10

Un pas més en la lluita contra el caciquisme. Enhorabona a tots els que han participat.

Salut

Joan Ramon

Joan Ramon | 12/10/2009, 20:08

Enhorabona pel Fotobloc Biel, i enhorabona a totes les persones que han pres part d'aquesta excursió. Pepe que tu també i eres i tots ho sabem, ara no disimulis...

Per altre banda, enhorabona a la conselleria de Medi Ambient i als agents per fer la seva tasca.

I dir,que el senyor batle avui a creat un problema, realment només permetra anar a cercar el Pi a 20 persones?
Me semblaria molt greu.

Salut

Re: Camí de Ternelles, hem passat!

biel S

biel S | 12/10/2009, 20:37

Biel, com dius, al Parc nacional de Cabrera les restriccions son molt mes laxes que les ridicules 20 places diaries que se pretenen imposar! ( I a veure com les donen si es que aixo s'arriba a fer).
A Cabrera (un dels parcs nacionals amb les restriccions mes fortes dins el conjunt espanyol) les limitacions son de 50 barques cada nit, a mes de 300 persones diaries en "golondrina" i sense cap limitacio de visitants diurns pel que fa a embarcacions particulars.

Comunicat de valoració emès per la Plataforma

Biel

Biel | 12/10/2009, 21:55

La Plataforma pro Camins Públics i Oberts ha emès un comunicat de valoració de l'excursió reivindicativa d'avui.

Veure el comunicat (pdf)

excursió a Ternelles

JRBS

JRBS | 13/10/2009, 06:37

L'excursió no era contra la propietat, era a favor d'un dret dels ciutadans. El mes trist, l'actuació del batlle de Pollença, aliat dels cacics (Recordau la seva actuació, també, al cami vell de Lluc) i enemic dels seus votants.

Re: Camí de Ternelles, hem passat!

Pepe

Pepe | 13/10/2009, 07:25

Segur que a les càmeres de seguretat surt la meva cara.
Crec que ha arribat el moment que els companys del PSOE i el PSM plantegen al seu soci de govern la necessitat de fer un decret de batlia per obrir el camí. Una obertura que s'ha de fer amb restriccions lògiques no amb les que interessi a la propietat.

Re: Camí de Ternelles, hem fet renou!

Maties

Maties | 13/10/2009, 09:57

Quines ganes d'assumir protagonisme Pepe! Encara que no surtis a les fotos tots suposem que pul·lulaves per allà...També hauríem de pensar a demanar que alguns membre d'Esquerra Unida no tanquin camins als seus veïns

Foto

Joan

Joan | 13/10/2009, 10:32

Magnífica la foto que dona inici a l'article, enhorabona!!!

Re: Camí de Ternelles, hem passat!

Miquel Sánchez

Miquel Sánchez | 13/10/2009, 10:58

doncs no, je. en Pepe pululava per Saragossa, i es que la família estira, i s'ha d'anar a visitar quan es pot.

Algú ha "fet figa", perquè en Pepe en cos no era, però si amb espirit, això que és ateu, quin bollit. Però això ho diu perquè sempre s'ha de trobar un culpable.

Pepe

Toni Marquet

Toni Marquet | 13/10/2009, 11:37

En Pepe no surt als diaris, hi ha gent amb més pes que rep critiques per la seva assistència i suport a la concentració, i pel que estic veient als anteriors comentaris ningú defensa. Jo si, enhorabona també, als càrrecs polítics que hi eren, Biel Cerdà, Tomeu Cifre Bennassar, Antoni Alorda i el conseller Biel Vicens,

Re: Camí de Ternelles, hem passat!

Garci

Garci | 13/10/2009, 14:02

Patètica l'intervenció del portaveu del PP al Parlament criticant la botada del conseller.

Re: Camí de Ternelles, hem passat!

Miquel Sánchez

Miquel Sánchez | 13/10/2009, 14:33

Doncs Toni Marquet, tens molta raó, lasus imperdonable, i és que quan un saluda a la gent personalment s'oblida que ho ha d'escriure.

Ara bé, avui per Pollença els dolents en Pepe i el seus, algú ja cerca el pi per Campanet ¿Per què?

Salut

Normal

Joan Ramon

Joan Ramon | 13/10/2009, 15:51

El pi normal que el cerquin per Campanet, si el Batle només vol deixar 20 persones pel camí de Ternelles cada dia.

Re: Camí de Ternelles, hem passat!

Pepe

Pepe | 13/10/2009, 18:14

Maties estic a la teva disposició només ens has de fet arribar les dades del tancament al nostra correu alternativaperpollenca@gmail.com.
La seva filiació política no ens importa, no fens parts i quarts.

Enhorabona als càrrecs del PSM pel seu canvi a aquest tema, esper que ara podam lluitar plegats per eliminar l'absurda restricció de 20 persones.

Enhorabona!!! Eu fet historia!!!!

Miquel Tugores

Miquel Tugores | 13/10/2009, 20:05

Aquesta imatge es molt semblant a las del Grup Excursionista Tomir quant entrava i sortia de Ternelles sense problemas, amb grups de mes de trescentes persones, cantant Visca Pollença i lo que mos donave la gana. (En plena dictadura franquista!!!!!!!!) Anys ´60 del passat segla.

Qui te aquellas fotografias, podria enviarles a n´En Biel i els mes joves les coneixerien

Parts i quarts?

Joan Ramon

Joan Ramon | 16/10/2009, 18:00

Hi ha una cosa que no entenc, si la regulació és de 20 persones diaries, perque el Batle només aplica la regulació a una finca, i no a la resta del camí.

Salut

Afegeix un comentari
Amb suport per a Gravatars