Premi Web 2010 - Categoria Medi Ambienr

Biel Perelló - Fotobloc de natura

« Anterior | Inici | Següent »
Dia Mundial de la Diversitat Biològica.

Dia Mundial de la Diversitat Biològica.

L'any 1994, l'Assemblea de l'Organització de les Nacions Unides va declarar el 22 de maig com a Dia Mundial de la Diversitat Biològica (= Biodiversitat) en entrar en vigor el text del Conveni sobre Diversitat Biològica que suposava acords sobre desenvolupament sostenible signats per 168 països a la primera "Cimera de la Terra" celebrada a Rio de Janeiro. És un dia d'acció global encaminat a augmentar la comprensió i la consciència sobre la pèrdua d'espècies (de biodiversitat) al nostre planeta. El lema oficial d'enguany és "La Biodiversitat i el Desenvolupament" i la celebració coincideix amb la declaració de l'any 2010 com "Any Internacional de la Diversitat Biològica".

2010 Any Internacional de la Diversitat Biològica

El terme biodiversitat és relativament nou, es va fer servir per primer cop l'any 1985, és una contracció de l'expressió "diversitat biològica" entesa com la varietat d'espècies animals i vegetals en el seu medi ambient, en resum: les "mil i una" formes de vida sobre la Terra. El geògraf i naturalista alemany Alexander von Humboldt va ser un dels primers a dedicar-se a la diversitat biològica i és significativa una cita seva de 1845: "Una apreciació equitativa de totes les parts de l'estudi de la natura, és més que tot una necessitat del temps actual, en el qual la riquesa material i l'augment del benestar de les nacions, ha d'estar basada en la utilització més acurada dels productes de la natura i de les forces naturals...".

Tot i signar-se fa 18 anys el Conveni sobre la Diversitat Biològica i dotar-se dels instruments necessaris per a desenvolupar mesures de conservació de la biodiversitat, com ara l'Estratègia Espanyola de Biodiversitat es duen més de 10 anys de retard a l'hora de presentar avanços i així ho han denunciat grups ecologistes.

La situació a Mallorca és també preocupant, els diferents llibres vermells publicats citen com amenaçades 2 espècies d’amfibis, 2 de rèptils, 5 de mamífers, 23 d’aus, 73 de peixos i 93 de plantes (unes 200 espècies en total !). Una part d’aquestes espècies compten amb plans de conservació o recuperació elaborats per la Conselleria de Medi Ambient i Mobilitat, que tenen per objectiu evitar l’extinció i incrementar les seves poblacions. Però algunes d’aquestes espècies viuen a llocs que una part dels poders econòmics i organitzacions polítiques estan disposats a destruir en favor de pretesos beneficis econòmics a curt termini. En aquests casos és quan realment es posa a prova la importància que donam a la conservació de la diversitat biològica local.

I l'exemple més clar és el cas de la construcció del camp de golf a Son Bosc, un dels llocs amb la més alta biodiversitat de les Illes, avui el GOB ha realitzat una acció reivindicativa assenyalant els responsables d'aquesta irracionalitat. Teniu tota la informació al comunicat informatiu que s'ha presentat als mitjans de comunicació.

Acció GOB 22 maig 2010

La imatge que encapçala aquesta entrada correspon a l'aranya Argiope trifasciata, molt comuna a les Illes.



Per a mes informació:

Comentaris

Salut

Joan RAmon

Joan RAmon | 22/05/2010, 17:12

Preciosa la foto de l'aranya

Bona foto i bé pel GOB !!!!

Joan M.

Joan M. | 22/05/2010, 19:19

Hola Biel, aquesta foto és fantàstica, a aquesta aranya sempre la mostren de front, i així té un aire molt especial, m'encanta.
Al GOB li toca medalla d'or amb la moguda d'avui a la seu d'Iberostar, ja és ben hora de que molts hotelers i promotors vegin que el model que segueixen és equivocat, però tanmateix després van a fer les animalades al carib, no tenen remei !. Gràcies per tota la informació sobre aquesta celebració que ha passat per alt a molta gent. A reveure !

Re: Dia Mundial de la Diversitat Biològica.

Pepe

Pepe | 22/05/2010, 23:12

Serà molt comuna però jo mai l'havia vist d'aquesta manera.
Molt bé l'acció del GOB, la gent ha de tenir clar qui es troba darrera la destrucció.

Re: Dia Mundial de la Diversitat Biològica.

Garci

Garci | 23/05/2010, 09:41

Molt bon article i foto.

L'acció del GOB: un 10!

Afegeix un comentari

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

Amb suport per a Gravatars