Premi Web 2010 - Categoria Medi Ambienr

Biel Perelló - Fotobloc de natura

« Anterior | Inici | Següent »
Son Bosc, parc natural ja !

Son Bosc, parc natural ja !

En aquest fotobloc hem parlat de les amenaces que pateix Son Bosc, de la importància de la seva diversitat biològica i de les passes legals que s'estan fent per a la seva protecció en front de la ja iniciada acció de les màquines. El que ha passat aquest mes de novembre, per la seva importància i singularitat, és mereixedor d'una nova entrada, i d'un clam a la racionalitat de cap a les persones que impulsen aquesta barbaritat !

Amb paraules del GOB és pot dir més alt però no més clar: Son Bosc no ha d'ésser camp de golf, sinó parc natural !. Sobretot després de veure els resultats i recomanacions de l'informe de la Misión de Asesoramiento Ramsar que es feren públics el passat 17 de novembre per part de la Conselleria de Medi Ambient i Mobilitat.

Em sobta, que després d'anys de lluita per salvar Son Bosc per part de diferents col.lectius, intentant fer veure la lògica inviabilitat d'aquest projecte als seus promotors i als polítics i administracions que els han emparat, veure com ara ve una "missió" d'experts internacionals en zones humides, coordinats per la Secretaria de Ramsar, i a petició del Govern de l'Estat, i que a través d'un contundent informe ens diu, de forma rigorosa i implacable, el que molts hem estat dient des del principi !. Aquest informe, un cop revistat, s'ha de convertir en un document públic que pot servir de base per a la protecció definitiva de Son Bosc, es a dir, emparar la zona sota Natura 2000 declarant-la com a LIC (Lloc d'Importància Comunitària) i ZEPA (Zona d'Especial Protecció per a les Aus) i incloure-la dins el Parc Natural de s'Albufera de Mallorca. Idò, ben vinguda sigui la "missió" ! malgrat ens "tregui els colors" a nivell mundial per les actuacions realitzades fins ara relatives a la destrucció d'aquest lloc tan especial.

Les "Missions d'Assessorament Ramsar-MAR" no són coberbos, ningú pot dir que siguin fetes a mida o sense legitimitat, d'ençà de l'inici del Conveni de Ramsar (Iran, 1971) se n'han realitzades 68 arreu de tot el món amb una finalitat de cooperació tècnica entre la Secretaria de Ramsar i els estats que s'han adherit al Conveni Ramsar (L'Estat Espanyol ho va fer l'any 1982, i s'Albufera de Mallorca és lloc Ramsar d'ençà el desembre de1989).

Podeu llegir l'informe complet, val la pena, o veure les valoracions que n'ha fet d'ell el GOB o la mateixa conselleria de Medi Ambient i Mobilitat... sobren les paraules !. L'informe no potser més clar i contundent, i em sembla que és una de les poques vegades (sinó la única) que posa en qüestió una llei, en concret quan es refereix a la llei de declaració del camp de golf d'interès autonòmic, manifesta que “no parece convincente en sus enunciados ni rigurosa en el tratamiento de los antecedentes”, és una forma delicada de dir que no respon a la realitat i proposa la seva derogació ! (cosa que va denunciar ja fa temps el GOB i que també ha demanat formalment el Bloc al Parlament).

L'abellera olorosa (Orchis fragans), bella orquídia que encapçala aquesta entrada, és una de les tantes espècies que acompanyen a la vulnerable orquídia de prat (Orchis robusta) a Son Bosc i que ja s'han vist afectades per l'acció de les màquines.

NO al golf de Son Bosc ! Font d'aquesta imatge

Per a mes informació:

Comentaris

El rosari de l'aurora

Joan M.

Joan M. | 01/12/2010, 09:21

Aixo de Son Bosc ja és com el rosari de l'aurora... és molt mal d'assimilar i ara amb aquesta intervenció estelar d'aquests experts vols dir que s'avançarà algo ?. Pel que dius i he llegit la cosa ja cau pel seu propi pes, fa oi al rei porc !!. Jo pens que és ara quan s'ha de donar més canya... que venen les eleccions !!.
I, com sempre, la foto superior, enhorabona Biel i molta salut !

Re: Son Bosc, parc natural ja !

Miquel Mir

Miquel Mir | 01/12/2010, 12:35

Molts bon escrit Biel. A veure si fets com aquests, eminentment irrellevants, intervenen també amb la lluita de declarar Son Bosc parc natural. No n'hem de perdre l'esperança...

Salut i força per seguir!

Re: Son Bosc, parc natural ja !

massay

massay | 30/12/2010, 11:54

estic completament d'acord:
és pot dir més alt però no més clar: Son Bosc no ha d'ésser camp de golf, sinó parc natural !

crec que ja n'hi ha prou de camps de golf(massa)!

que aquest any nou mos dugui un nou parc natural
salut

Afegeix un comentari
Amb suport per a Gravatars