Premi Web 2010 - Categoria Medi Ambienr

Biel Perelló - Fotobloc de natura

« Anterior | Inici | Següent »
Mosques grosses

Mosques grosses

No ha arribat la primavera encara !. Les mosques grosses (Himantoglossum robertianum) són les orquídies més primerenques i per la seva època de floració (de gener a abril), la seva bellesa i el seu tamany (fins a mig metre d'alçada !) no deixen mai de sorprendre als que, ansiosos, esperem els colors primaverals. Aquesta és una de les orquídies més bones de trobar i identificar ja que és troba als marges de pinars i garrigues (sols calcaris), també a voreres de camins i és comuna a tota la Mediterrània. A les guies de plantes també la trobareu pel nom científic de Barlia robertiana.

La sèrie de "les mosques" continua en aquest fotobloc, emmarcada dins la sorprenent entomofília botànica que determina la polinització d'aquestes plantes. A altres entrades del fotobloc vos hem mostrat les mosques petites (Ophrys bombyliflora), les mosques grogues (Ophrys lutea), les mosques blaves (Ophrys speculum) i les mosques vermelles (Ophrys tenthredinifera). Totes elles no deixen d'ésser plantes ben singulars !

Himantoglossum robertianum - John Traherne Moggridge (1842-1874) Mosques grosses (Himantoglossum robertianum), dibuix (1871) de John Traherne Moggridge (1842-1874)

Per a mes informació:

Comentaris

Preciosa foto !!!

Joan M.

Joan M. | 01/03/2011, 22:29

Hola, fa setmanes en vaig veure tres a la Cala... crec que eren de les trasplantades, no ho se. M'agrada molt la foto, els colors i el format horitzontal que no és el mes frequent per a les orquidies. Has de pujar més fotos que se que en fas moltes, i ara que s'acosta la primavera...

Afegeix un comentari
Amb suport per a Gravatars