Premi Web 2010 - Categoria Medi Ambienr

Biel Perelló - Fotobloc de natura

Biel Perelló Biel Perelló Biel Perelló Biel Perelló Biel Perelló Biel Perelló
“Per a mi, la fotografia es situar el cap, el cor i els ulls en la mateixa línia visual. Es un estil de vida”
Henri Cartier - Bresson (1908-2004)

Sobre l'autor: Biel J. Perelló i Coll

Vaig néixer el 1964 a Pollença (Mallorca) i ja de molt petit vaig conviure amb la fotografia de la ma del meu pare (pintor, fotògraf, músic, artista de sempre), amb els anys, va ésser ell qui em va introduir en aquest fantàstic món i em va iniciar en la descoberta dels valors naturals que ens enrevolten. Les primeres passes mínimament serioses, després d’haver jugat quan era nin amb algunes de les Kodak instamatic, ho foren amb l'experimentació del blanc i negre: la construcció d'una camera pinhole, els primers revelats a casa i el maneig d'una Rolleicord Va 6x6 que em deixaven ocasionalment. Va ésser a principis dels anys 80 quan vaig començar a emprar la que va ésser la meva primera reflex: la Kowa SETR, del meu pare. Teníem aleshores un únic objectiu de 50 mm. f. 1.9, eren els temps del Kodakrome 64, de les llargues esperes pels revelats, però també d'aquells colors i tonalitats avui tan males d'aconseguir i que tant enyor encara.

Quan encara fèiem servir la Kowa, el meu pare va adquirir (1983) una Minolta x-700 SLR (encara amb focus manual), presentava tants avanços tecnològics respecte als equips anteriors que em feia cosa fer-la servir, però amb el temps va a arribar a ésser la meva primera camera totalment en propietat. Amb aquest equip emprava un 35-70 mm. f 3.5-4.5 Minolta, també ja tenia un flaix TTL Minolta 280PX.

[...]

L'any 1987 vaig acabar la llicenciatura en Geografia a la UIB, treball des del 1990 com a tècnic de l'IBANAT al Parc Natural de s'Albufera de Mallorca (Conselleria d'Agricultura, Medi Ambient i Territori). He exercit de professor associat al Departament de Ciències de la Terra de la Universitat de les Illes Balears (1996-1999). Som cabussador esportiu (** CMAS) des del 1982 i "Advanced PADI". He participat en varies exposicions i audiovisuals i produït múltiples materials divulgatius, especialment dedicats als espais naturals protegits i a la biodiversitat de les Illes Balears.

Som soci del GOB (Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa), de GREENPEACE, de la Societat d'Història Natural de les Balears (SHNB), de la Societat Balear d'Educació Ambiental (SBEA) i de l'Associació de Fotògrafs de Natura de les Illes Balears (AFONIB).

Si voleu saber més de jo i de les meves "curolles", vos remet a l'entrevista que em va fer Enric Culat a la revista d'ornitologia "Es Busqueret" (Núm. 21, estiu de 2010), editada pel GOB a una altra, del juny de 2010, que va publicar el bloc Monverd.org (medi ambient i natura) i a la que va publicar BalearNews el 10 de març de 2011. Més enrere en el temps, podeu llegir sobre mi a la revista GEA, quadern de la terra (Núm. 14 - 2004) editada per "Sa Nostra" (Obra Social).

Fins i tot he sortit per la "tele", de la ma de Maria Salas al programa "d'Estiu" de la TV de Mallorca [M] que es va emetre el 7 de setembre de 2010 (són 15 minuts):

Especialitats

Fotografia de natura en general, fotografia submarina: flora i fauna, paisatges, espais naturals, etc...

Arxiu

Milers d'imatges digitals i diapositives 35mm. Principalment de la Biodiversitat, paisatges i d'Espais Naturals de les Illes Balears (s'Albufera de Mallorca, Cabrera, Llevant, Serra de Tramuntana...) i dels fons marins de les Illes Balears, El Hierro (Canarias) i Illes Columbrets.

Equip fotogràfic actual

Exposicions o audiovisuals (participacions)

Publicacions més destacades (participacions)

Altres