Premi Web 2010 - Categoria Medi Ambienr

Biel Perelló - Fotobloc de natura

« Anterior | Inici | Següent »
Camí de Ternelles, públic i obert

Camí de Ternelles, públic i obert

L'any 2001 es va iniciar la catalogació dels camins de Pollença i després d'aquest llarg procés el plenari de l'Ajuntament de Pollença va aprovar el passat 25 de setembre i per unanimitat el CATÀLEG DE CAMINS PÚBLICS del terme municipal. Uns dels aspectes mes significatius d'aquesta aprovació són el reconeixement de la titularitat pública del Camí de Ternelles i l'acord per a investigar el traçat i titularitat d'altres nou camins del municipi. Aquesta aprovació és una passa mes d'una història de cap manera conclosa.

Dins aquest llarg procés, on la Plataforma pro Camins Públics i Oberts hi ha tengut el mes important paper, hi ha hagut informes contradictoris, surrealistes moltes vegades, moltes persones i entitats han mostrat el llautó i el perjudici rau encara sobre els ciutadans i ciutadanes que hores d'ara encara es topen amb les barreres tancades a Ternelles, al Camí Vell de LLuc a Pollença, a Síller, al Camí Vell al Far de Formentor, etc...

La reivindicació, la participació i la informació són claus dins aquest procés; no deixeu d'assistir als actes convocats per a informar i reivindicar l'obertura del Camí de Ternelles:

La fotografia del Camí de Ternelles al seu pas per l'Estret que acompanya aquest article és actual, un viratge de color a blanc i negre.


Els germans Provençal han estat els autors del dibuix de la portada del llibre "Camí de Ternelles..." i també de l'adhesiu que s'ha editat per l'excursió reivindicativa del proper 12 d'octubre

adhesiu_ternelles

Comentaris

Salut

Joan Ramon

Joan Ramon | 27/09/2008, 11:52

Moltes gràcies pel teu suport Biel.

I moltes gràcies pr regalar fotografies que refresuqen l'ànim i lesperit.

Salut
i
Una abraçada

Re: Camí de Ternelles, públic i obert

Garci

Garci | 27/09/2008, 12:05

Moltes gràcies Biel per la difusió i el compromís!!

Notícia al Balears

Joan M.

Joan M. | 27/09/2008, 12:19

La informació sobre l'aprovació del catàleg surt també al DIARI BALEARS
http://dbalears.cat/actualitat/Balears/camins-public-s-i-oberts.html

Re: Camí de Ternelles, públic i obert

Pepe

Pepe | 29/09/2008, 10:45

Entre tots hem de recuperar el que és de tots.

La família March ja ha començat a pressionar als periodistes o sigui que ara més que mai és important la difusió de la informació i convocatòries via internet.

Camí de Ternelles, públic i obert

Joan Ramon

Joan Ramon | 29/09/2008, 10:54

Avui reunió al Club Pollença a les 9 hores, per tot el que vulgui venir.

Salut

Reunio Excursio. Camí de Ternelles, públic i obert

Joan Ramon

Joan Ramon | 29/09/2008, 11:04

Perdo, la hora de la reunio és a les 20 hores.

Salut

Comunicat Excursió Ternelles.

Joan M.

Joan M. | 04/10/2008, 15:07

Primerament agraïm el suport de les entitats adherides: Secció de Muntanya del Club Pollença, Grup Nord, GOB, GEM, Iniciativa Ciutadana per Pollença, Grup Excursionista Tramuntanya, Grup Excursionista "Es Cabrits", Grup Excursionista Trescadors,Mountain Wilderners de Catalunya,Grup Trelerel.les, Lobby per la independècia, Sindicat CCOO, Sindicat CGT com també al PSM, PSOE, Esquerra, EU, Alternativa i Els Verds.

1.La sentència del tribunal suprem de 18 d’octubre de 2001, dictada en el recurs de casació 2.967/97 es declarà “ajustada a Dret la prescripció que introduí l’Ajuntament de Pollença en el seu Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU) en el sentit de declarar una servitud peatonal i pública de pas en aquells camins d’accés al mar” si bé hi ha algunes determinacions i prescripcions (la prohibició de transport motoritzat i una assumpció de control, conservació i millora del camí per part de l’administració).

2.El 25 de Maig de 1825 l’ajuntament firmava una pòlissa de 19 lliures pagades per “polvora y aserons de las aynes que se han enprat per compondrer el cami Real qui va al mar y castell Real de esta vila per ser intransitable” (AMP. Sig 1387). Aquest document és recollit al catàleg de camins de FODESMA, amb aprovació inicial per part del consistori pollencí i és uan de les multiples mostres del perque consideram aquest camí com a públic. Així mateix a L’Arxiu del Regne de Mallorca i trobem entre d’altres , escritures Escribanes de Cartes Reials núm.996, pàgina 87, en el qual el dia 23 de Juliol de l’any 1732, Joan sureda capbrevà un hort i dret d’aigua situat a Cubelles, hort que confronta amb el camí Reial; “...un hort ab son dret de aygua, situat en lloch de cubellas, conf de una part ab cami Real qui va a la possessió de Ternelles,...”, s’hi troba molta més documentació, que ens parla d’aquest camí com a d’un camí real, i ja és sap “qui sembra en camí real perd el gra i el jornal”.

Aquestes són algunes petites mostres de com evolucionen les coses, al segle XXI, un camí real, com el de Ternelles, resta tancat als ciutadans.

Per això mateix, dia 12 de Octubre, organitzem a les autoritats compentents, que defensin l’accés a un BIC com el castell del rei de Ternelles, i també l’accés lliure a Cala Castell. Volem el camí de Ternelles Públis i Obert!!!!!

Plataforma Pro Camins Públics i Oberts.

Article de na Toñi

Biel

Biel | 05/10/2008, 19:39

No deixeu de llegir l'article de na Toñi sobre el Camí de Ternelles al seu bloc

Llegir l'article

Ternelles SL

Joan Ramon

Joan Ramon | 05/10/2008, 21:08

Dema al Club Pollença a les 21 hores, reunió excrusió a Ternelles, oberta a tothom.
Gràcies per tot Biel, salut
Sensa barreres tancades

Salut

No deixaren passar !

Biel

Biel | 14/10/2008, 15:33

Trob inadmissible que la Conselleria de Medi Ambient enviés agents de medi ambient a la barrera de Ternelles, fent actuar a aquests tals guardes de seguretat de la propietat , i a més, pretenent fer-los justificar el tancament del camí públic a l'altura de l'Estret amb el PORN del paratge de la Serra a la mà... és, com a mínim, surrealista !. A la pròxima la barrera ben segur que estarà oberta.

Teniu tota la informació a:

- Més de 600 excursionistes a Ternelles...i la barrera tancada.

- CAMÍ PÚBLIC DE TERNELLES TANCAT i 6.
- Camí de Ternelles: prohibido el paso.

Els voltors, com a excusa

Miquel A.

Miquel A. | 26/10/2008, 21:14

Paso prohibido

Emilio Martínez Pérez

Emilio Martínez Pérez | 11/02/2009, 11:56

Estoy intentando conseguir el permiso para poder hacer una excursión al Castell del Rei (4 personas) y esta es la secuencia: El Consell de Mallorca me informa que debo solicitar el permiso a la propiedad, ayuntamiento de Polença. El ayuntamiento me dice que debo ponerme en contacto con los propietarios (March) y me da un teléfono. En el teléfono me dicen que solo puedo pasar de septiembre a diciembre.
En una segunda comunicación, el Consell me dice que actualmente el paso solo está limitado a tres días a la semana y que e propietario es el ayuntamiento. El ayuntamiento me dice que le ponga morro y me presente en la barrera con el DNI y pida que me dejen pasar.
Alucinante. ¿Cual es la mejor solución?. Tengo ya los billetes de avión, las reservas de alojamiento, etc. Este será mi cuarto viaje a Mallorca a hacer senderismo y estoy avergonzado.

De Pena

Joan Ramon

Joan Ramon | 11/02/2009, 21:16

Normal que estiguis avergonyit.

En principi hauria de ser l'Ajuntament que va aprovar la porposta el que ho regulas, però no se'n pot confiar gens tot i tenir una sentència favorable a la regulació acordada.

En principi això ho havia de regular l'area de participació ciutadana, però segurament se'n ha oblidat la regidora, el batle ...

I estaria bé saber qui aconsella des de l'Ajuntamewnt possar-hi "morro" per poder pasar, perquè d'això se'n diu tenir molt poca Vergonya i enriurer-se'n dels ciutadans.

Estaria bé fer arribar queixes al adreça, telèfon i adreça electrònica següents. Són de participacio ciutadana: Carrer/ de Guillem Cifre de Colonya s/n (jardins del claustre de Sant Domingo) 971 53 31 11 pciutadana@ajpollenca.net

Haurem de tornar envestir amb el tema.

Salut

Paso prohibido

Emilio Martínez Pérez

Emilio Martínez Pérez | 12/02/2009, 08:42

Concretamente la respuesta del ayto. de Pollença fué:
"hola. desde el àrea de turisme sólo nos dan como solución llamar a este número. Si quieren provar suerte, vayan a la puerta directamente y pregunten allí. No olviden llevar el DNI..
La finca de Ternelles tambien tiene acceso por mar ( Cala Castell) y a través dels Molins de Llinars, pero se debe conocer el camino. Nosotros no de podemos aconsejar que accedan por estos caminos alternativos."
Ellos no nombran la palabra "morro", lo traducen cmo "probar suerte". ¿Alguien puede darme alguna solución alternativa?. Además voy a mandar un correo a participacio ciutadana. Vamos a estar 18 y 19 de marzo de Pont Roma y 20 y 21 en Son Amer. Un saludo

De Pena l'Ajuntament.

Joan Ramon

Joan Ramon | 12/02/2009, 15:00

Ok Emilio, quan sigues per Pollença estaria bé fer alguna xerrada.
Salutacions

Participacion ciudadana

Emilio Martínez

Emilio Martínez | 16/03/2009, 09:55

Siguiendo el consejo de Joan Ramón, envié mi queja a participació ciutadana. Hoy me han llamado por teléfono para decirme, muy amablemente, que las cosas están en el mismo punto y que el tema está recurrido por la familia March. Si la sentencia ha sido en casación por el tribunal supremo, no se a qué otro tribunal han podido recurrir. En fin, no hay excursión a Ternelles, ya buscaremos otras alternativas. Pasado mañana avión y a disfrutar 5 días de la Tramuntana.

Ternelles SL

Joan Ramon

Joan Ramon | 16/03/2009, 21:07

Que puc dir d'això, a Emilo:
Molt bé Emilio, gracias por la información, cuando el tiempo nos lo permita, yo personalmente ahora no puedo, volveremos a organizar uan excursión, esta vez para pasar, viosta la inactividad de las instituciones.

Siento vergüenza como ciudadano de las instituciones que deberian velar por el interes general por encima del particular.

Un saludo y que disfrutes de la sierra, a pesar de las restrictiones.

Començar a programar estades a Ternelles, Emilio si qualque dia vols anar-hi pel Pas de Pescadors, ja diras cosa t'hi acompanyam a no ser que els regidors de l'equp de Govern t'hi acompanyin, que no estaria malament.

De vuelta

Emilio Martínez

Emilio Martínez | 22/03/2009, 16:35

Ya hemos vuelto de Mallorca. Al final intentamos el acceso a Ternelles, pero el guarda nos lo impidió. Pese a nuestros ruegos no fue posible. Volvimos a Pollença y en la oficina de turismo no se locreían y llamaron al teléfono de la "señora". Confirmaron nuestras palabras.
Por lo menos pudimos comprar el cuaderno sobre el camí de Ternelles de Joan Ramón y Pere Josep.
Hoy en el Diario de Mallorca he visto que algo se mueve y hay una cierta movilización con respecto a estos temas. Ayer, volviendo del Massanella, vi la "taquilla" de Comafreda y me dió vergüenza (subí por el Coll des Prat). En cuaquier caso, hemos disfrutado mucho de estos días.

Bones

Joan Ramon

Joan Ramon | 22/03/2009, 20:15

Emilo el libro te lo merecias de regalo hombre, eso se avisa.
Me alegro de que lo pasases bien, y si aquí andamos intentando que los caminos publicos sean eso, de todos y no de unos cuantos

Emilio vol anar a Ternelles

Joan Ramon veterà

Joan Ramon veterà | 23/03/2009, 07:51

Llastima que hagi llegit aquests comentaris ara. Jo t'hagués acompanyat pel pas dels Pescadors. Clar que això no resol la deeixadessa i dessidia del Batlle de Pollença.
Salut

Coincidencias

Emilio Martínez

Emilio Martínez | 23/03/2009, 11:34

He leído en algún sitio que un juez muy conocido pasó 15 días de vacaciones en la finca de Ternelles, alejado del mundanal ruído. ¡¡Qué casualidad!!

Poder

Pepe

Pepe | 23/03/2009, 16:14

Sí Emilio, el juez Grande Marlaska estuvo en Ternelles. Y llas alegaciones al expediente de infracción urbanística que tienen en este momento las ha realizado un magistrado del Supremo.

Algo más

Emilio Martínez

Emilio Martínez | 23/03/2009, 20:45

Pese a todo, ¡¡¡Cómo hemos disfrutado en Mallorca!!!!. He empezado a comentar este pequeño viaje en mi blog. Si os apetece, me gustaría compartirlo con vosotros. Si pinchais en mi nombre creo que se accede, pero por si acaso
http://sendeando.blogspot.com/

Ternelles

Pau

Pau | 09/04/2010, 10:19

Bon dia. Volia fer-vos una pregunta a veure si me podeu ajudar. Diumenge tenia pensat fer una excursió per Ternelles i arribar al castell del Rei. Sabeu com està la cosa? me posaran cap inconvenient per passar?
Gràcies per endavant.

Ternelles

Biel

Biel | 09/04/2010, 11:41

Hola Pau, cal demanar permís per escrit a l'Ajuntament, especialment si sou uns quants (admeten un màxim de 20 persones). Tens els models d'instància a:

http://alternativa.balearweb.net/post/81749"

El telèfon de l'Ajuntament de Pollença: 971 530108

Salutacions !

Afegeix un comentari
Amb suport per a Gravatars